Kultura

Umjetnička stremljenja sa svih kontinenata

Festival “Oda životu”, u organizaciji WAG Montenegro, održaće se od 16. do 23. septembra u Podgorici, najavili su organizatori.

“Ovaj događaj će predstavljati osvjedočenu crnogorsku otvorenost prema kulturama drugih naroda i biti izuzetna prilika da se građani Crne Gore upoznaju sa umjetničkim djelovanjem i stremljenjima na različitim kontinentima, ali isto tako da domaći umjetnici predstave svoja dostignuća i tradiciju svoje zemlje”, saopšteno su iz WAG Montenegra.

Višednevna manifestacija održaće se u Podgorici, a publika će imati priliku da uživa u različitim umjetničkim izrazima poput slikarstva, grafike, vajarstva, fotografije, muzičko-scenske umjetnosti, performansa, književnosti i sociološkim radionicama.

Festival će okupiti oko 20 umjetnika iz 13 zemalja, te će publika biti u prilici da se upozna sa stvaralaštvom autora iz Italije, Španije, Ujedinjenog Kraljevstva, Holandije, Portugala, Kolumbije, Argentine, Meksika, Egipta, Etiopije, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine. Bari Godar, koji posljednjih 15 godina intenzivno izlaže pod pseudonimom GOD, Andrea Perego i Maja Kostić samo su neki od gostiju. Njima će se pridružiti 20 domaćih umjetnika.

Festival su podržali Ministarstvo kulture, Ministarstvo prosvjete, Sekretarijat za kulturu i sport glavnog grada, kao i Ministarstvo održivog razvoja i turizma.

Send this to a friend