Kultura

Veče Rajka Joličića održano u Biblioteci za slijepe

Autorsko veče Rajka Joličića, umjetnika i novinara iz Bara, održano je sinoć u Biblioteci za slijepe Crne Gore.

Rajko Joličić, pjesnik, novinar, satiričar, glumac, humorista i humanista, a nadasve legenda grada Bara, ima oko trideset dosad objavljenih knjiga poezije, anegdota, zbirki stihova za djecu, a poznati je autor mnogih svima znanih pjesama sa motivima Crne Gore, u izvođenju narodnih pjevača. Rajko je autor i čuvene emisije Radio Bara – Selu u pohode.

O stvaralaštvu ovog svestranog umjetnika i kulturnog radnika govorio je Veselin Joketić, predsjednik Organizacije slijepih za Bar i Ulcinj. Program je vodila Marija Zeković.

Veče poezije i humora ovog čovjeka izuzetnog i originalnog duha okupilo je ljubitelje dobrog stiha, pozitivne atmosfere i dobronamjerne i vrcave šale.

Joličić se na duhovit i satiričan način prisjetio različitih ,,zgoda i nezgoda“ sa ovih prostora. Prisutni su glasnim smijehom i aplauzima prekidali i propratili dramske fragmente koje je autor na vrlo sugestivan način dočarao. Joličić je stihovima, anegdotama i dramskim komadima probudio u publici od toplih i nostalgičnih emocija do neobuzdanog smijeha. Naročit prijem kod prisutnih izazvali su satirični osvrti na domaći mentalitet i društvene mane.

Umjetničko veče Rajka Joličića upriličeno je u okviru kulturnog programa Biblioteke za slijepe.

Send this to a friend