Kultura

Veliki beogradski koncert Srđana Bulatovića i Darka Nikčevića 19. marta

Duo gitara Srđan Bulatović i Darko Nikčević 19. marta sa početkom u 21 čas održaće koncert u velikoj sali Doma Omladine u Beogradu, na jednom od najznačijih svjetskih festivala, “Guitar Art”. U pratnji gudačkog orkestra i perkusionista iz Beograda gitaristi će predstaviti svoju autorsku muziku i promovisati svoj sedmi po redu CD ‘Balkan, Mediteran, Orijent’, koji je izdao PGP RTS.

Na ovom koncertu će premijerno predstaviti i svoje nove autorske kompozicije inače snimljene i do sada izvođene samo za dvije gitare, a sada uz pratnju gudačkog orkestra i perkusija. Program koncerta sadržaće 20 kompozicija. U njima se prožimaju uticaji različitih muzičkih pravaca, od klasike i flamenka, preko savreme muzike (pop i rock), do tradicionalne muzike Crne Gore.

Takođe, crnogorski gitaristi učestvovaće u radu internacionalnog žirija takmičenja, te održati majstorske radionice učenicima i studentima gitare.

Ovogodišnji, devetnaesti ‘Guitar Art Festival’, izmedju ostalog, obilježiće koncerti velikih svjetskih zvijezda Dulce Pontes i Assad Brothers.

Send this to a friend