Kultura

Vikend u znaku plesa

U subotu 26. i nedelju 27. juna će biti održano 11-to po redu međunarodno takmičenje u sportskom i modernom plesu Mediterranean Best Dance – BAR OPEN u sportskoj dvorani „Topolica“ u Baru. Organizator takmičenja je Plesni klub „Habanera“ iz Bara koji je dio Plesnog saveza Crne Gore (PSCG) i koji ovo prvenstvo tradicionalno i uspješno organizuje svake godine u isto vrijeme, saopšteno je iz PSCG.

Kako navode, od svog osnivanja 2010. godine, svojom tradicijom Bar OPEN se dokazao kao omiljeno mjesto za ljubitelja plesne umjetnosti, a karakter međunarodnog takmičenja ove godine opravdaće plesači iz Sjeverne Makedonije, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine uz podršku velikog broja plesača iz Crne Gore.

“Učešće na ovom takmičenju će uzeti veliki broj plesača a isto će se održati u skladu sa epidemioloskim mjerama i uz dozvolu nadležnih institucija. Publika će imati priliku da uživa u vrlo zanimljivom i kvalitetnom plesnom programu, dok će takmičare ocjenjivati stručni žiri iz oblasti plesa, internacionalne sudije”, poručuju iz PSCG.

Dodaju da prvi dan takmičenja koje počinje u 17h namijenjen je predstavljnju najmlađih plesača u modernom, jazz dance-u, show dance-u , latino i mažoret plesu, dok je drugi dan rezervisan za kategoriju djece, juniora i odraslih u street disciplinama (hip hop, street, disco dance, break dance), performing i latino disciplinama sa početkom u 9h.

“Svojim dugogodišnjim postojanjem takmičenje Bar OPEN je učinio Bar najrasplesanijim gradom u regionu i šire dajući značajan doprinos turističkoj promociji grada”, kazali su iz PSCG.

Ističu da je cilj takmičenja da se unaprijede aktivnosti plesnih klubova i podigne svijest o potrebi i značaju plesa kao sporta i zdravog stila života, kao i stvaranje uslova za promociju mladih talenata, razmjenu ideja, kulture i tradicije.

“Iako će publika biti na tribinama, očekujemo navijanje i iz domova širom Crne Gore i zemalja okruženja jer će prenos takmičenja biti uživo na televizijskom kanalu MNE Sport 2, kao i na istoimenom portalu – MNE sport TV. Sa radošću isčekujemo ovo takmičenje i svim klubovima i takmičarima Plesni klub „ Habanera“ i PSCG želi puno sreće u predstavljanju i plasmanu”, zaključuju iz PSCG.

Send this to a friend