Kultura u produkciji PROLOGIC

Virtuelni prikaz tradicionalne 75. godišnje izložbe ULUCG

U okviru kampanje „Živimo kulturu #ostanidoma“, koju je Ministarstvo kulture pokrenulo sa ciljem da građanima Crne Gore, u danima socijalno izolovanog funkcionisanja, ponudi kulturne i umjetničke sadržaje onim kanalima komunikacije koji su dostupni iz kuće, na YouTube kanalu Ministarstva kulture upriličeno je virtuelno otvaranje 75. Tradicionalne izložbe Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore.

U saradnji sa Ministarstvom kulture, Udruženje likovnih umjetnika Crne Gore odlučilo se na virtuelnu prezentaciju postavke poštujući mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, a u cilju prevencije od virusa COVID-19. Izložba ove godine obuhvata djela 102 umjetnika, članova ULUCG, a imajuću u vidu njen dug kontinuitet i brojnost izlagača, spada u red najznačajnijih likovnih smotri u našoj zemlji.

Pokrovitelj izložbe je Ministarstvo kulture Crne Gore, a generalni sponzor Plantaže d.o.o.

S obzirom na aktuelne okolnosti, u organizaciji ovogodišnje postavke posebnu zahvalnost upućuju firmi „3D Montenegro“, ali i muzičarima, Milošu Boškoviću i Nedeljku Pejoviću, koji su uveličati virtuelno otvaranje izložbe.

Virtuelni prikaz tradicionalne 75. godišnje izložbe ULUCG u produkciji PROLOGIC dostupan je na sljedećoj lokaciji: https://360live.me/

M.D.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
...
Gost
...

Zašto brišete komentare koji sadrže kritiku? Ne razumijem, zar treba pisati samo neiskrene hvalospjeve? Zašto ne smijem da napišem da kad god sam bio na ovim godišnjim izložbama ULUCG svaka mi je iz godine u godinu izgledala isto?

...
Gost
...

Inače, u svijetu je običaj da se prave tematske izložbe ovog tipa, a ne kao kod nas svako svoju tezgu da ima: neko da naslika vazu, neko auto, a neko treći planinu… Ali, ne čudi to nimalo, znamo svi gdje živimo.

...
Gost
...

Sve isto kao i prethodnih 30 godina, isti umjetnici koji sve slike slikaju na identičan način. Siguran sam da je i 1994. godine sve ovako izgledalo, sa minimalnim razlikama. Ne osuđujem nikoga ko ne posjećuje ove izložbe.

ladybug
Gost
ladybug

Hahaha, slažem se. Svijetom umjetnici eksperimentišu a naši još žive u filmu da ako imaju jedan stil to je neki cilj

Send this to a friend