Kultura

Vlada formirala odbor za prenos posmrtnih ostataka Petrovića

Mauzolej na Orlovom kršu

Vlada je na današnjoj sjednici obrazovala Koordinacioni odbor za prenos posmrtnih ostataka potomaka dinastije Petrović Njegoš.

<<<Vlada želi da prenese na Cetinje posmrtne ostatke porodice Petrović<<<

https://www.youtube.com/watch?v=zjabukKVba8

Koordinacioni odbor, obrazovan kao privremeno radno tijelo Vlade, čine predsjednici Crne Gore, Skupštine i Vlade, potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku i ministar pravde, ministri kulture, vanjskih i unutrašnjih poslova, odbrane, finansija, za ljudska i manjinska prava i zdravlja.

<<<Kako se gradio Mauzolej Vladike Danila na Orlovom kršu<<<

U odboru su i princ Nikola Petrović Njegoš, gradonačelnik Prijestonice Cetinje, predsjednik Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, rektor Univerziteta Crne Gore, direktori JU Narodni muzej Crne Gore i Uprave za zaštitu kulturnih dobara i dr Aleksandar Čilikov, prof. dr Živko Andrijašević, mr Dragutin Papović, prof. dr Rifat Alihodžić, Pavle Goranović i Dimitrije Popović.

https://www.youtube.com/watch?v=KzCkIPrEvlk

<<<Prenos posmrtnih ostataka dinastije Petrović državotvorna obaveza <<<

Podsjećamo, ministar kulture Aleksandar Bogdanović nedavno je saopštio da Vlada namjerava da prenese posmrtne ostataka članova porodice Petrović Njegoš u Crnu Goru i organizuje njihovu sahranu u unutrašnjem dvorištu Biljarde ili na platou Orlovog krša.

Tom prilikom Vlada je istakla da joj je cilj prenošenje posmrtnih ostataka Mihaila Petrovića Njegoša iz Francuske, kao i posmrtnih ostataka članova dinastije Petrović Njegoš: Knjaza Danila i Vojvode Mirka, sahranjenih u Beču i princa Petra sahranjenog u Italiji.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
DUKLJA
Gost
DUKLJA

Želja nas Crnogoraca za prenošenje posmrtnih ostataka Mihaila Petrovića Njegoša iz Francuske, kao i posmrtnih ostataka članova dinastije Petrović Njegoš: Knjaza Danila i Vojvode Mirka, sahranjenih u Beču i princa Petra sahranjenog u Italiji,je emotivna a ne politička.U taj Odbor se morao naći i Jovan Joco Markuš,nezavisno što ni nacionalno niti politički nijesmo saglasni.

Mileva
Gost
Mileva

Ovaj Mark lupeta gluposti

Lipovo
Gost
Lipovo

Dozvolite da penzioneri CG budu pokrovitelji trosskova prenosa, jer cce njihovo poveccanje penzija imati , ne ponizzavajucci, vecc humanitarni smisao. Bicce PONOSNI.

autotaban
Gost
autotaban

Što će nas sada zadesiti dolaskom ostalih Petrovića, hvala Bogu? Kad je doputovao kralj Nikola ’89. pukla nam je pogibija i nikako da se oporavimo do dana današnjega. Laka im crna zemlja, ali brate, u crno nas zaviše.

Radosav72
Gost
Radosav72

Da, da, kralj Nikola je poceo rat u eks Yu i naredio napad na Dubrovnik. Ajde ne glupiraj se.

Staniša kapetan
Gost
Staniša kapetan

Dobro je što je rektor UCG član odbora, može oko osavremenjavanja natpisa i ispravljanja zabluda Petrovića mnogo da pomogne!

Mark
Gost
Mark

Oni da su htjeli da se sahrane u CG ne bi pobjegli i izdali svoj narod, i usput su odnjeli svo zlato i novac tadasnje crne gore

murko
Gost
murko

Srbi su ukrali Crnogorsko zlato, eno ga u Beogradu. Nikada nijedna drzava nije tako sistematski unistena i opljackana kao sto je Crna Gora od strane Srbije. Drzava koja je bila u rangu savremenih evropskih drzava tog vremena je dovedena do prosjackog stapa 1918. Zato je neophodno da Srbija plati ratnu odstetu Crnoj Gori i Sandzaku. Nikad vise 1918. E viva… Više »

Sanctum
Gost
Sanctum

Ne laprdaj gluposti murko. CG se raspadala za vrijeme Kralja Nikole. Narod nije imao ljeba da jede.

Mark
Gost
Mark

O cemu peicas ti ? petrovici su zivjeli kao lordovi u Fr i kazes da nisu uzeli zlato ? Pa respitaj se malo ? Da nisu mozda radili u Fr pa zaradili tamo novac … nego vi vjerujete sada vasem gospodaru sta god vam on kaze … a do prije 20god ste bili protiv CG zajedno sa vasim gospodarem

Reda radi?
Gost
Reda radi?

Oće li se raditi genetska provjera?

Dejo milijarda
Gost
Dejo milijarda

Ođe komentar mene sam kao ovima petrovicima. 😆

Dejo milijarda
Gost
Dejo milijarda

Da im se kosti smrznu na ovu zimu u crnu goru.

Send this to a friend