Kultura

Vlada opredijelila 1,8 miliona eura za stanove zaposlenih u kulturi

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović i predsjednik Sindikata kulture Crne Gore Željko Kalezić danas su u tom Ministarstvu potpisali Sporazum o obezbjeđivanju sredstava za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u kulturi.

Kako ističu u Ministarstvu kulture, sporazum podrazumijeva izdvajanje sredstava za 2021, 2022. i 2023. godinu, a riječ je o nastavku uspješne saradnje Vlade i Sindikata kulture.

“Trogodišnjim sporazumom Vlada se obavezala da u poseban fond Sindikata kulture uplaćuje 600.000 eura na godišnjem nivou, odnosno 1.800.000 eura za period od naredne tri godine, na ime rješavanja stambenih pitanja zaposlenih u sektoru kulture”, naglasili su u Ministarstvu.

U tom resoru dodaju da je sporazum od izuzetnog značaja za poboljšanje ekonomsko-socijalnog statusa zaposlenih u javnim ustanovama kulture na nacionalnom nivou i predstavlja neophodan korak u nastavku rješavanja stambenih potreba značajnog broja zaposlenih u kulturi.

“Prethodni trogodišnji sporazum, kojim je opredijeljeno 700.000 eura, rezultirao je započinjanjem izgradnje stambenog objekta na Cetinju, ujedno i prve zgrade u našoj zemlji namijenjene zaposlenima u sektoru kulture”, podsjećaju u Ministarstvu kulture.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
JelenaCrniJa sam
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jelena
Gost
Jelena

A sto nilad nigde ne vidjoh nit cuh , da se ista da samohranim majkama, a svaka druga podstanr i sama sa djecom sramno

Crni
Gost
Crni

A gde su stanovi za omladinu,samo vlast dobija stanove,kakve koristi imate od kulture,imaju platu imaju uslove za kredit pa neka kupuju!Umjesto da se ulaze novac za omladinu i da se ulaze u selo da bi narod i omladina radila da nebi bezali odavde Vlada ulaze onim ljudima koji imaju i posao i uslove za zivot a ljudi sa severa beze… Više »

Ja sam
Gost
Ja sam

Dobro ste mjesto u Cetinje izabrali🙈

Send this to a friend