Kultura

Vladimir Jokić se na čelu Savjeta našao po automatizmu

Vlada Crne Gore imenovala je novi Savjet za upravljanje prirodnim i kulturno-istorijskim područjem Kotora, a za njenog predsjednika imenovala predsjednika Opštine Kotor Vladimira Jokića, potvrđeno je Dnevnim novinama iz Ministarstva kulture, a u saopštenju se ističe da je on imenovan po automatizmu.

PREDLOG MINISTARSTVA KULTURE

“Predsjednik Opštine Kotor je po položaju predsjednik Savjeta za upravljanje područjem Kotora. U skladu sa Zakonom o zaštiti prirodnog i kulturno-istorijskog područja Kotora, savjet ima predsjednika i deset članova, koji se imenuju i razrješavaju na predlog organa državne uprave nadležnog za poslove kulture, organa državne uprave nadležnog za poslove uređenja prostora i zaštite životne sredine, organa uprave nadležnog za zaštitu kulturnih dobara, Skupštine opštine Kotor, Nacionalne komisije za saradnju sa UNESCO i nevladinih organizacija koje se bave zaštitom i očuvanjem Kotora”, saopšteno je iz Ministarstva, uz napomenu da je odredbom člana 8 stav 3 Zakona o zaštiti prirodnog i kulturno-istorijskog područja Kotora, propisano da radi koordinacije vršenja poslova zaštite, očuvanja i upravljanja, Vlada obrazuje Savjet za upravljanje područjem Kotora.

“Imajući u vidu ulogu koju ima Savjet za upravljanje prirodnim i kulturno-istorijskim područjem Kotora u očuvanju i zaštiti tog područja, kao i da Savjet u prethodnom sastavu nije dostavio Vladi godišnji izvještaj o sprovođenju Menadžment plana i stanju područja Kotora, u zakonom propisanom roku, te da je, u Opštini Kotor došlo do promjene predsjednika, koji je po položaju predsjednik Savjeta, Vlada Crne Gore je u zaključcima, broj 07-1241 od 27. aprila 2017. godine, konstatovala da postoji potreba za preispitivanjem personalnog sastava Savjeta, imenovanog rješenjem Vlade broj 08-3008/3 od 28.12.2015. godine, i saglasno tome, pokretanje procedure za promjenu tog sastava, pa je zadužila Ministarstvo kulture da, u koordinaciji sa organima i institucijama nadležnim za predlaganje imenovanja i razrješenja članova Savjeta, pripremi i Vladi podnese predlog za promjene personalnog sastava Savjeta”, navodi se u saopštenju.

S tim u vezi, a nakon koordinacije sa subjektima nadležnim za predlaganje imenovanja i razrješenja članova Savjeta, Ministarstvo kulture je Vladi Crne Gore predložilo razrješenje dotadašnjih članova, odnosno imenovanje novog sastava Savjeta za upravljanje prirodnim i kulturno-istorijskim područjem Kotora, što je Vlada usvojila.

IZVIĐAJNI POSTUPAK NIJE PREDMET OVOG ZAKONA

Iz Ministarstva takođe napominju da izviđajni postupak koji se vodi kod Osnovnog državnog tuzilaštva, zbog spornog državljanstva, nije predmet navedenog zakona, niti je u nadležnosti Ministarstva kulture.

U Savjet su imenovani arhitekta Aleksandar Dajković, diplomirani arhitekta, na predlog Ministarstva kulture, mr Zorica Čubrović, diplomirani inžinjer arhitekture, na predlog Uprave za zaštitu kulturnih dobara, Ana Jovetić, diplomirana prostorna planerka, na predlog Ministarstva održivog razvoja i turizma, Miloš Petričević, diplomirani arheolog, na predlog Skupštine Opštine Kotor, Jasminka Grgurević, diplomirana konzervatorka-restauratorka, na predlog Skupštine Opštine Kotor, Danijela Đukić, diplomirani etnolog, na predlog Skupštine opštine Kotor, Aleksandar Dender, diplomirani arhitekta, na predlog Skupštine opštine Kotor, dr Ilija Lalošević, diplomirani arhitekta, na predlog Skupštine opštine Kotor, dr sci Veljko Radulović, diplomirani inžinjer ahiterkture, na predlog Nacionalne komisije za UNESCO i Aleksandra Kapetanović, diplomirana arhitektica, na predlog nevladinih organizacija koje se bave zaštitom i očuvanjem Kotora.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Strašno
Gost
Strašno

Ove su se Demokrate totalno pogubile! Pogledajte samo Mladena Franovića iz TO Budva. Čovjek nikada nije radio u turizmu, ima 65 godine, mejl ne umije da otvori. Organizovao dane borovnica u Budvi, zaposlio 70 članova svoje partije…ALO::::

Send this to a friend