Kultura Kultura mladih Nikšić 2018 – 2020

Za kulturu mladih u Nikšiću 90.000 eura

Ministarstvo kulture ove će godine finansirati sa 90.000 eura više smotri i ustanova kulture u Nikšiću.

To je predviđeno odredbama Ugovora o saradnji na realizaciji programa „Kultura mladih Nikšić“, koji su danas potpisali ministar kulture Aleksandar Bogdanović i predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović.

Ministarstvo kulture time će, između ostalog, sufinansirati ovogodišnja izdanja festivala Lake fest, Bedem fest i Nikšić guitar festival. Uz to, sredstva su opredijeljena za JU „Zahumlje“, Muzičku školu „Dara Čokorilo“, te pozorišne produkcije u Nikšiću.

Po potpisivanju Ugovora, Bogdanović je istakao kako je ovogodišnji program „Kultura mladih Nikšić“ oslonjen o dobru praksu iz proteklih godina.

“Realizacija ovog programa nadovezuje se na slične projekte iz prošlih godina, kada smo takođe posebnim segmentima pružali finansijsku podršku ključnim manifestacijama i nosiocima kulture u Nikšiću. Drago mi je što će Ministarstvo kulture i ove godine biti među sufinansijerima nekih od najposjećenijih festivala u Nikšiću, ali i što ćemo podržati smotre i ustanove koje su dominantno posvećene radu sa mladima. Siguran sam da će ovogodišnji program „Kultura mladih Nikšić“ biti dobar primjer za budućnost, ne samo kada je riječ o daljoj podršci Opštini Nikšić, već i drugim crnogorskim gradovima”, naglasio je Bogdanović.

Predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović zahvalio je na podršci koju Ministarstvo kulture u kontinuitetu pruža tom gradu.

“Nadam se da će sredstva od 90.000 eura, koja je obezbijedilo Ministarstvo kulture, znatno pomoći našem cilju da imamo uspješnu ljetnju i jesenju sezonu. Siguran sam da ćemo na ovaj način postići i da kulturni radnici iz Nikšića uspješno završe ono što su planirali, a da će naši sugrađani biti zadovoljni kulturnom ponudom grada”, istakao je Grbović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Govedo Rasova
Gost
Govedo Rasova

Je li Narodna kuhinja kulturni prijekat?

AlKatheri
Gost
AlKatheri

Samo pustite snimak i sve se samo kaze ko imalo mozga ima. A a a a a ….. U pamet se Crnogorci !

Grbo kockar
Gost
Grbo kockar

Grboviću, mako ima kulturnih radnika u Nikšiću! Radnika u kulturnim djelatnostima ima dosta, koliko ste ih samo nagurali u Pozorište.

Pol
Gost
Pol

Ali kulturi mladih dps-a

Send this to a friend