Kultura

Za rekonstrukciju Dvorca kralja Nikole u Nikšiću skoro 1,2 miliona eura

Uprava javnih radova potpisala je danas sa cetinjskim preduzećem Bombeton ugovor o rekonstrukciji Dvorca kralja Nikole u Nikšiću, vrijedan skoro 1,2 miliona eura, saopšteno je iz Vlade.

Kako se ističe, kompletan projekat finansiraće Vlada iz Kapitalnog budžeta, a izvođač se obavezao da radove završi u roku od 365 dana od uvođenja u posao.

“Radovi na objektu, koji je se nalazi na spisku Uprave za zaštitu kulturnih dobara, obuhvatiće rekonstrukciju zidova, plafona, podova, dijela krova, sanaciju kamenih prilaza i stepeništa, prilagođavanje objekta osobama sa invaliditetom”, naveli su u Vladi, dodajući da će posebna pažnja biti posvećena sistemu grijanja i hlađenja u cilju zaštite eksponata u zavičajnom muzeju.

Rekonstrukcija Dvorca kralja Nikole, ukazuju, predstavlja nastavak intenzivnih ulaganja Vlade u razvoj Nikšića.

“U toku je izgradnja zapadne tribine stadiona Sutjeske i kompleksa Doma za stare, ukupne vrijednosti oko 10 miliona eura, a nedavno je završena dogradnja objekta JU Zahumlje”, podsjećaju iz Vlade.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
TRrol
Gost
TRrol

Jeftinije bi ispalo novi da naprave… Svake nekolike godi e milion u taj dvorac ode. Evo ih Nilolinih imamo 4-5 daj da neki zrtvujemo

Send this to a friend