Kultura Na ljetnjoj pozornici

Zasijale Iskre mladosti u okviru KotorArt Don Brankovih dana muzike

Preksinoć su na Ljetnjoj sceni publiku očarali umjetnici različitih profila, godina i nacija. Na koncertu pod nazivom „Iskre mladosti“ Festivalski orkestar KotorArta pod dirigentskom palicom maestra Jaceka Rogale, i uz sjajnu pomoć 12 pjevača, izvrsno je podržao soliste Nađu Janković (gitara), Safira Adižesa (saksofo, klavir, harmonika) i Isaka Adižesa (narator, harmonika).

Nađa Janković, mlada kotaranka, veoma talentovana i uspješna, izvela je Koncert za dvije violine, lautu i kontinuo u D-duru od Antonia Vivaldija, prvi stav Koncerta za gitaru i gudače u A duru, op.81 od Ferdinanda Karulia kao i „Tango u skaju“ Roland Dijensa.

Publika je imala prilike slušati premijerno izvođenje kompozicije „Divlji vepar“ kompozitora i saksofoniste Safira Adižesa, pisano za soliste, hor i kamerni orkestar.

Safir se publici predstavio u nekoliko uloga: kao pjevač, saksofonista, pijanista, a po završetku kompozicije sa ocem, Isakom Adižesom, zasvirao je i harmoniku.

Publika je sa velikim zadovoljstvom prihvatila ovako interesantan različitih instrumenata ali i vizuelnog doživljaja koji je pratio muziku i značajno doprinio atmosferi djela.

Send this to a friend