Kultura

Zvonku Pavličiću nagrada “Raška škola”

Istaknuti slikar i profesor Zvonko Pavličić i mladi umjetnik Lazar Vuković dobitnici su nagrade ovogodišnjeg 13. po redu Salona Kluba likovnih umjetnika “Raška škola”, čija je izložba otvorena u ponedjeljak, u Centru za kulturu Gradac u Raškoj i trajaće do 12. januara 2018. godine.

Zvonko Pavličić dobio je nagradu za ulje na platnu naslovljeno „Identitet jednog vremena”, dok je Lazaru Vukoviću pripala nagrada za crtež “Dnevnik”.

Žiri u sastavu: Suzana Novčić, istoričarka umjetnosti/muzejski savjetnik; Nebojša Savović Nes, magistar vajarstva; Sonja Milićević, istoričarka umjetnosti i Goran Trajković, akademski slikar – dizajner, inače, predsednik Kluba likovnih umjetnika “Raška škola”, obrazložio je da nagrađeni radovi “nose specifične narative i nagoveštavaju promene u polju savremenog individualnog umetničkog izraza”.

“Čast mi je i zadovoljstvo što sam dobitnik nagrade Likovnog Salona ’Raška škola’, koja ima svoj značaj i vrijednost. Ova nagrada je sigurno jedna potvrda kvaliteta mog rada i rezultata koje sam u procesu stvaranja djela postigao, a samim tim i veliki podstrek da još više stvaram”, kazao je u izjavi za naš portal laureat Zvonko Pavličić.

Zvonko Pavličić je slikar i istoričar umjetnosti. Član je ULUCG-a i Udruženja Univerzitetskih profesora i naučnika Srbije, profesor je Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici. Samostalno je izlagao 34 puta, a njegovi radovi predstavljeni su i na više od 400 izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je 19 nagrada i priznanja.

Ovogodišnji Salon u Raškoj okupio je 29 članova, a izloženo je više od 30 radova.

Send this to a friend