Djeca Aktivnosti Razvojnog centra naredne sedmice

Aktivnosti Razvojnog centra: Godinu ispraćaju sa dvije kreativne praznične radionice

Igračkoteka i Razvojni centar udruženja Roditelji za kraj ovogodišnjeg kreativno edukativnog programa pripremio je još dvije besplatne novogodišnje radionice. Poslednja sedmica decembra rezervisana je za ukrašavanje bombica i veselu novogodišnju pričaonicu.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

 

utorak, 29.decembra sa početkom u 18 sati počinje kreativna radionica za djecu osnovnoškolskog uzrasta pod nazivom Ukrasne bombice, koju realizuju u saradnji sa Animatorima Rent a party.

Na ovoj radionici djeca će ukrašavati bombice dekupaž tehnikom. Imaće priliku da se detaljno upoznaju sa dekupaž tehnikom, ukrase novogodišnje bombice primjenivši naučeno i druže se sa vršnjacima. Cilj radionice je usvajanje novog znanja i vještina, razvijanje kreativnosti i fine motorike šake i prstiju, kao i priprema za novogodišne praznike. Mogućnost prijavljivanja imaju djeca od 7 do 12 godina.  Radionicu vodi Jovana Radulović.

 

srijedu 30. decembra u 18 sati biće održana Vesela novogodišnja pričaonica koju organizuje nezavisni projekat Čigralište, a namijenjena je djeci uzrasta od 6 do 8 godina.

Za završnicu ove godine i topli doček nove, sjajne i bezbrižnije godine čitaće divne novogodišnje priče, praviti tematske radove i najvrjednijim drugarima podijeliti diplome.

Kreativnost, podsticanje logičkog mišljenja i zaključivanja – svijet na sasvim suprotnoj strani od televizije i video igara drugarima će na nenametljiv način pomoći da jačaju emocionalnu inteligenciju i poboljšaju komunikaciju sa vršnjacima.

Dijaloško (tzv. “pametno”) čitanje, uz dinamične, duhovite i stimulativne aktivnosti koje su osmislili posebno za ovu priliku pomoći će da kod drugara jačaju izražavanje, samopouzdanje i empatiju za druge članove grupe.

Radionicu vodi profesorica engleskog jezika i književnosti Aleksandra Vujisić i dio je ciklusa “Pričamo priče, na radost liče”.

Radionice će biti organizovane u skladu sa svim propisanim mjerama protiv širenja epidemije COVID – 19. Svi prisutni, kao i djeca starija od 5 godina su obavezna da imaju maske i poštuju distancu, koja će biti obezbijeđena na svakoj radionici. Broj djece je ograničen na 8.

Send this to a friend