Djeca

Kako da raspust vašeg mališana bude zabavan i sadržajan

Varljivi ljetnji dani najviše brinu mališane, jer im raspust prolazi uz više kiše nego sunca.

Zbog toga se često nerviraju, ne mogu da izađu napolje i bave se sportom, kupaju u bazenu i rijeci. Ne znaju kako da ispune vrijeme, nego gledaju TV ili sate i sate provode u “druženju” sa igricama na kompjuteru.

Ako školarci ne umiju da kreativno osmisle slobodne trenutke, pomozite im vi da im ljeto ne prođe bez sadržaja, jer nije dovoljno samo to što će otići na more ili planinu.

Zašto ih ne biste pokrenuli tako da im svaki dan bude drugačiji?! Zadajte im male zadatke dok ste na poslu i nagradite ih ako ih obave. Predložite im da pročitaju stranicu-dvije nekog zanimljivog i edukativnog teksta, o kojem ćete zatim zajedno popričati i razmijeniti mišljenje.

Ako imaju minimalno znanje stranog jezika, neka svakog dana poslušaju na internetu pjesmu na tom jeziku, pa ih pitajte koju novu riječ su čuli i zapamtili. Procijenite koji film bi mogli da pogledaju sami a da nije samo zabavan nego i edukativan, pa prodiskutujte o radnji i junacima.

Neka pronađu na internetu nešto zanimljivo o glavnim junacima, a vi im ispričajte kontekst filma, možda istorijski trenutak ili epohu kojoj pripada radnja.

Zamolite ih da vam sami predlože neki zanimljiv recept za kolače koje ćete potom zajedno napraviti.

Igrajte se, jer će to prijati i njima i vama.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend