Djeca

Kako prepoznati male genijalce

Postoji mnogo načina da otkrijete da li je vaše dijete natprosječno inteligentno. Evo nekoliko primjera koji će vas uvjeriti u to.

Mališani u prosjeku nauče da čitaju u šestoj godini, dok nadarena djeca počinju da se interesuju za knjige mnogo ranije. Samim tim ranije počinju i da čitaju, otprilike već sa četiri godine.

Nevjerovatna moć pamćenja je takođe pokazatelj da dijete ima visok stepen inteligencije. Recimo, kada roditeljima prepričava događaj koji se desio prije nekoliko nedjelja ili mjeseci.

Za natprosječnu inteligenciju se dovodi u vezu i znatiželja. Kada dijete postavlja mnogo pitanja i potpitanja i aktivno analizira svijet oko sebe, znači da odskače od vršnjaka. Dijete koje voli mnogo da priča, i to sa odraslima, izuzetno je zrelo i pametno. Takvi mališani vrlo rano počinju da iskazuju misli i osjećanja i to kroz složene rečenice. Odlika visokog nivoa inteligencije je i humor, zato nemojte da se iznenadite ako dijete stalno pokušava da vas nasmije, smišljajući razne šale.

Mališani koji imaju sklonost ka muzici, pjevanju ili nekom određenom instrumentu su uglavnom inteligentniji od svojih vršnjaka. Takođe, mali genijalci postavljaju visoke standarde u svemu što rade. Ako žele nešto da nauče, neće odustati dok to besprekorno ne savladaju.

3

avatar
1000
3
0
0
 
2
POJKsokratdebil
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
POJK
Gost
POJK

Poznajem covjeka čiji je IQ 156 i više a uopšte nije muzikalan čak što više. I prirodna inteligencija je najviše povezana sa logikom.

sokrat
Gost
sokrat

Najveci mozgovi su jako kasno naucili da citaju i pisu.Procitaj nesto ,odakle ova prica.

debil
Gost
debil

Ne lupetaj,cuti.Ne zna se kolika je gluopst ,takva prica.

Send this to a friend