Djeca Istraživanje pokazalo

Moderni roditelji više ne rade jednu važnu stvar

Većina današnjih roditelja odrasla je uz uspavanke, ali tu večernju rutinu više ne praktikuje sa svojom djecom, piše The Telegraph.

Možda vas roditelji nisu tako uspavljivali, i vjerovatno vam to ne izgleda kao problem, ali postoji nekoliko razloga zbog kojih bi trebalo da razmislite i vi ipak svom djetetu večeras da otpjevate neku uspavanku.

U časopisu Psychology of Music objavljena je anketa u kojoj je samo trećina roditelja izjavila da pjeva uspavanke djeci mlađoj od pet godina, navodi The Telegraph.

Istraživanje je takođe pokazalo da otprilike 70 posto roditelja koji djecu uspavljuju na taj način je starije od 45 godina što pokazuje da je ta večernja rutina nepopularna među mlađim roditeljima iako nije jasno zbog čega je to tako.

Uspavanke imaju svoju svrhu. Otkriveno je da pomažu djeci jer mogu da ublaže bol i smire im otkucaje srca, kaže Medical Daily.

“Roditelji su hiljadama godinama djecu uspavljivali uspavankama. Instinktivno su znali da im se djeca tako opuštaju”, kaže stručnjak za muziku Nik Piket.

Muzika pomaže da se zabavite, ali i osjećate bolje, a isto važi i za uspavanke.

“Muzika je važna za djetetov mentalni i emocionalni razvoj. Roditelji kroz muziku takođe učvršćuju vezu sa djetetom”, upozorila je Laura Džejn-Foli u ime organizacije Lullaby Trust.

Ako ne znate nijednu uspavanku, mnoštvo njih možete pronaći na internetu, a djetetu možete otpjevati i neku laganiju omiljenu pjesmu.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
POJKSo & TEKILAbiram pravdu CG
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
POJK
Gost
POJK

Pa nama više djeca i ne spavaju a ne da im pjevamo uspavanke. Moraju stalno biti budna da bi vidjeli kakvo im zlo spremaju ovi stariji i čemu ih uče.

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

vele neki ljudi, sad ne znam je li to istina, da postoji neka sprava koja pušta muziku i pjesme, pa ti ne moraš da pjevaš.

biram pravdu CG
Gost
biram pravdu CG

Prava stvar. Hvala za ovaj tekst, dako podsjeti roditelje na velicanstvenost uspavanke, i njenu istinsku emociju kod djeteta

Send this to a friend