Djeca Udruženje Roditelji i Igračkoteka i Razvojni centar

Naredne sedmice online radionica za djecu: Od sukoba do prijateljstva

Udruženje Roditelji i Igračkoteka i Razvojni centar organizuju naredne sedmice online radionicu u toku koje će djeca učiti kako konstruktivno riješiti probleme, njegujući svoje stavove i potrebe.

srijedu, 18. novembra u 18 sati, putem Zoom platforme biće održana radionica pod nazivom Od sukoba do prijateljstva, namijenjena djeci uzrasta od 5 do 9 godina.

Cilj radionice je da djeca nauče kako da svakodnevne “sitne” prepirke i nesuglasice riješe na što mirniji način. Njegujući i podržavajući svoje stavove i potrebe, a ujedno poštujući prava, potrebe i stavove drugih. Kroz aktivnosti kao što su razgovor, i aktivno slušanje sagovornika, djeca će dobiti alate za konstruktivno rešavanje sukoba i primjenu asertivne komunikacije. Osim toga, imaće priliku da kroz razgovor sa svojim vršnjacima razvijaju socijalizaciju i vještine komuniciranja

Radionicu će voditi studentkinja psihologije Jelena Lacman, a biće realizovana putem online platforme Zoom. To znači da ga djeca mogu pratiti iz svojih domova, ali je važno da roditelji preuzmu ovu aplikaciju putem sledećeg linka: https://zoom.us/support/download. Mogu je instalirati i na računaru ili telefonu.

Svi roditelji za učešće svoju djecu mogu prijaviti najkasnije do srijede, 18 novembra.  do 15 sati, i to putem email-a [email protected], ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar. Prijavljeni roditelji dobiće pozivnicu/link za praćenje predavanja.

Send this to a friend