Djeca Imamo problem

Nova generacija djevojčica čije se samopoštovanje gradi isključivo na osnovu fizičkog izgleda

Nemaju još ni 13 godina, a već čupaju obrve, iscrtavaju ih, odlaze kod kozmetičara…

I ukoliko im neko od vršnjaka kaže da nisu dovoljno lijepe ili našminkane, gube samopouzdanje. Terapeutkinja iz Vašingtona, Nel Plumer upozorava da se stvara nova generacija djevojčica čije se samopoštovanje gradi isključivo na osnovu izgleda.

“Zato prestanite da im ispunjavate hirove, da ih vodite na korekciju obrva i depilaciju, pristajete na sve što vam traže”, kaže stručnjak.

“Tako ćete ih samo podstaći da budu opterećene fizičkim izgledom i da nikada ne nauče ko su stvarno, koliko znaju i vrijede. Obaziraće se cijelog života na to kako izgledaju i stalno će biti nezadovoljne, jer nikada neće dobiti dovoljno željenih potvrda”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Anka
Gost
Anka

Tačno!! Ali ovo nije problem novog doba! Iako sam bila izuzetno inteligentna kao dijete, moji su uvijek toliko pažnje poklanjali mom izgledu i to me uvijek nerviralo, kao da je to jedino bitno za žensku osobu! A jesi to smrsala, jesi se malo ugojila, što se ne ofarbas u plavo, malo su ti velike uši, trepavice su ti kratke.. upm.… Više »

Cantona777
Gost
Cantona777

Degeneracije koje ce da

Bole
Gost
Bole

Krivi roditelji. Tutnu djeci tablet ispred oka vec sa 6 mjeseci. Nista ne kontrolisu, prepuste vaspitanje internetu… poslije aj kuku, kriv je neko drugi.

djomaa
Gost
djomaa

sve pošlo u pera dragova…

Send this to a friend