Djeca

Ovako se razlikuju mame djevojčica od mama dječaka

Kako su djevojčice po prirodi nježnije i mirnije, žena koja dobije ćerku mijenja se na veoma poseban način.

1. Postaje još nježnija

Kada dobiju ćerku, mnoge žene otkriju neku svoju novu, još nježniju i mekšu stranu. Osjete unutrašnji mir i spokoj kakav nisu nikada prije. Kako vrijeme prolazi, shvataju koliko su se zapravo promijenile i da više nemaju toliku potrebu za, na primjer, nepredvidivim i uzbudljivijim stvarima kao prije. Počinju da uživaju u miru.

2. Prihvata sopstveno tijelo

Svaka žena ima nesigurnosti, trenutke kada se ne osjeća dobro u sopstvenoj koži, kada želi da bude mršavija, ima tanji struk ili veće grudi. Pomisliće, pa reći i naglas, koliko je nezadovoljna svojim tijelom, ali kada na svijet dođe njena mezimica koja će upijati svaku maminu riječ, žena će shvatiti da bi takav pogled na sopstveno tijelo mogla da prenese i na svoju ćerku. To je posljednje što majka želi. I zbog toga će početi da pazi šta govori pred ćerkom, ali i pokušati da promijeni nezadovoljstvo izgledom kako bi i njena djevojčica shvatila da ne mora da izgleda na određeni način kako bi bila srećna i zadovoljna.

3. Spoznaće neke nove strahove

Svjesna opasnosti koje mogu zadesiti ženu u ovom svijetu, kako raste njena ćerka, tako će rasti i majčini strahovi za njenu budućnost u svijetu u kojem je jedna od šest žena žrtva pokušaja ili izvršenog seksualnog nasilje. U svijetu u kojem 60 odsto žena doživi uznemiravanje na poslu, u kojem je jedna od pet djevojčica žrtva zlostavljanja. I žene koje su prije majčinstva bile potpuno neustrašive kada dobiju ćerku spoznaće neke strahove i to je potpuno normalno. Majka se u svakom trenutku brine za sigurnost svog djeteta i želi da ga zaštiti od svakog zla.

4. Lakše će se naljutiti

Strah će, neizbježno, u jednom trenutku prerasti u ljutnju. Žena će se ljutiti na nepravdu koju žene svakodnevno trpe u svim aspektima života i biće svjesnija toga zbog čega se zapravo vodi borba za ženska prava, za jednake plate i pravo na zaštićenost od seksualnog uznemiravanja na radnom mjestu. Majka će se, poput prave mame lavice, boriti za bolji svijet u kojem će odrastati njena ćerkica.

5. Postaće hrabrija

Ta hrabrost podrazumijeva izricanje sopstvenog mišljenja bez straha šta će drugi misliti o tome, prozivanje nepravde, zauzimanje sopstvenog stava čak i kada se ono kosi sa stavovima većine, postavljanje granica u odnosu s ljudima i zahtijevanje boljeg, za sebe i za ljude oko nje. Znajući da je njena ćerka gleda i uči iz njenog ponašanja, majka će se ponašati hrabro na način na koji želi da se i njena ćerka ponaša jednog dana. Ka ciljevima će koračati daleko odlučnije. Imaće želju da njena ćerka zna kako to izgleda kada žena slijedi svoje snove.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
mimi
Gost
mimi

a gdje se pominju mame djecaka ?!!

Send this to a friend