Djeca

Školski pribor za 361 dijete

U toku humanitarne akcije Podijelimo, jer zajedno možemo više, koju je udruženje Roditelji organizovalo u toku avgusta, prikupljen je i doniran školski pribor za 361 dijete iz 167 porodica koje su socijalno ugrožene, iz više opština Crne Gore.

Ovu akciju Udruženje je organizovalo 8. put, i u toku nje su kompanije i građani imali priliku da pomognu opremanju djece za školu, dok je završnica bila u posljednjoj sedmici mjeseca, u šoping molu Delta City. U toku završne sedmice udruženju su pomagali i volonteri Volonterskog kluba Gimnazije „Slobodan Škerović“ iz Podgorice.

Akciju su podržale brojne kompanije i organizacije. U akciju se uključilo i više desetina građana, koji su pomogli novčano kao i donacijama koje su donosili u Udruženje.

Prikupljene donacije – sveske, pribor, školske torbe, garderoba, obuća… su podijeljene djeci koja su uključena u program podrške u učenju i Učionice Družionice, servise koje Udruženje realizuje u Razvojnom centru kao i djeci iz jednoroditeljskih i socijalno ugroženih porodica koje se nalaze na evidenciji udruženja Roditelji.

U toku prošlogodišnje akcije, obuhvaćeno je bilo 305 djece iz 149 porodica.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend