Djeca udruženja Roditelji

U Razvojnom centru dvije besplatne radionice za djecu, jedna za roditelje

U Razvojnom centru udruženja Roditelji u Podgorici naredne sedmice trudnice i mame sa njihovim bebama otkloniće nedoumice o dojenju i razgovarati o izazovima na koje nailaze. Predškolarci i djeca osnovnoškolskog uzrasta praviće akvarijum sa ribicama i na zanimljiv način usvajati znanja iz engleskog jezika.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U utorak, 27. avgusta u 19 sati počinje edukativna radionica pod nazivom Present Simple ili Present Continuous – pitanje je sad, za djecu uzrasta od 10 do 12 godina.

Cilj radionice je da djeca na zanimljiv način kroz razne interaktivne vježbe nauče nešto više o dva vremena: Present Simple i Present Continous. Glagolska vremena u engleskom jeziku često zadaju glavobolju školarcima, stoga će fokus biti da im se olakša i da kroz igru saznaju kako se grade, kada se upotrebljavaju ali će i utvrditi stečeno znanje kroz veliki broj vježbanja. Radionicu vodi profesorica engleskog jezika Tatjana Marković Mitić, a broj mjesta je ograničen na 15.

U srijedu, 28. avgusta u 19 sati biče održana kreativna radionica Morske čarolije, a namijenjena djeci uzrasta od 5 do 9 godina.

Prijavljeni mališani družiće se sa vršnjacima, zabavljati i kreativno provesti vrijeme. Koristeći različit materijal poput papira, kartona, plastelina, makazica, ljepila uploviće u svijet morskih čarolija. Zapravo, praviće akvarijum sa ribicama, morskim zvijezdama, koralima i kamenčićima. Cilj radionice je razvoj motorike, kreativnosti, strpljenja ali i podsticanje socijalizacije kod mališana. Radionicu vodi Vesna Pejović, a broj mjesta je ograničen na 15.

Radionice realizuju u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, u sklopu projekta Razvojna – edukativna učionica.

U četvrtak, 29. avgusta sa početkom u 19 sati uslijediće savjetodavna radionica za trudnice, mame i bebe pod nazivom Dojenje bez prepreka.

Prilikom dojenja mogu se javiti nedoumice i problemi koji se lakše rješavaju uz podršku. Pozivaju sve trudnice, mame i bebe koje imaju pitanja i nedoumice u vezi sa dojenjem da se prijave i prisustvuju radionici. Vršnjačke savjetnice za dojenje udruženja Roditelji odgovaraće na pitanja i dati praktičnu i neposrednu podršku za rješavanje ovih problema.

Send this to a friend