Djeca Naredne sedmice

U Razvojnom centru razvojna, kreativna i logopedska radionica

Naredne sedmice Igračkoteka i Razvojni centar udruženja Roditelji u Podgorici okupiće roditelje i djecu jaslenog uzrasta, na razvojnoj radionici sa defektološkinjom. Sa predškolcima će logopedi raditi stimulativne vježbe, dok će malo stariji mališani razvijati kreativnost praveći novembarske kišice.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedeljak, 4. novembra od 18 sati biće održana razvojna radionica pod nazivom Razigravanje, koja je namijenjena djeci jaslenog uzrasta, od 1 do 3 godine.

Radionica je osmišljena da roditeljima pruži uvid u osnove socijalnog, emocionalnog, saznajnog, jezičkog i fizičkog razvoja djeteta. Učesnici će imati priliku da postave pitanja o nedoumica sa kojima se susreću kao roditelji, kao i da razmjene iskustva sa drugim učesnicima. Kroz praktične primjere, roditelji će moći da se dodatno upoznaju sa razvojem svog djeteta u stimulativnoj sredini, kao i uputsva kako kod kuće mogu raditi sa djetetom, u cilju njegovog što boljeg razvoja.

Na ovim radionicama će posebna pažnja biti posvećena razvoju motoričke spretnosti djeteta i motoričkih vještina koje odgovaraju tom uzrastu. Mališani će, kroz igru, učiti o prostornim odnosima, shvatati suprotne pojmove i razvijati svoje saznajne potencijale.

Radionicu vodi defektološkinja Ivana Popović, a broj mjesta je ograničen na 5. Prisustvo roditelja je obavezno.

U utorak, 5. novembra u 19 sati u Razvojnom centru biće održana kreativna radionica pod nazivom Novembarske kišice, a vodiće je grafička dizajnerka Slađana Bajić Bogdanović.

Na radionici prijavljeni mališani imaće priliku da u susret novembarskih kišica razvijaju kreativnost i maštu, praveći svoje jedinstvene ukrase za sobu. Upotrebom različitog materijala: papira, makazica, ljepila, konca vježbaće motoriku, preciznost, strpljenje kreirajući svoje autentične novembarske kiše. Osim toga, imaće priliku da se zabave sa svojim vršnjacima i da uživaju u slobodi kreativnog izražavanja. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 6 do 12 godina, a broj mjesta je ograničen na 15.

Radionicu realizuju u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, u sklopu projekta Razvojna – edukativna učionica.

Srijeda, 6. novembar rezervisana je za logopedsku radionicu pod nazivom Pripremimo se za čitanje i pisanje, koju organizuju u saradnji sa Logopedskim centrom Higia logos.

Cilj radionice je da pospješi razvoj funkcija i sposobnosti neophodnih za usvajanje vještina početnog čitanja, pisanja i računanja (pojma broja, količine i brojčanog niza). Tokom radionice djeca razvijaju govorno-jezičke, slušne i psihomotorne funkcije. Biće organizovane vježbe za razvoj ukupne psihomotorne organizovanosti, organizovanosti pažnje, vizuomotorne kontrole, doživljaja tjelesne cjelovitosti i vremensko-prostorne orijentacije. Osim toga planirane su i logopedske vježbe za razvoj logomotorike, jezičkih funkcija neophodnih za razvoj impresivnog i ekspresivnog govora, grafomotorike, sukcesivnih funkcija. Radionicu vodi logopedica Tanja Lukovac, a namijenjena je djeci uzrastu od 3 do 5 godina. Broj mjesta je ograničen na 15.

Send this to a friend