Djeca U Igračkoteci i Razvojnom centru u Nikšiću

U Razvojnom centru vajarska i sportska radionica

Udruženje Roditelji pripremilo je ove sedmice u Igračkoteci i Razvojnom centru u Nikšiću, u saradnji sa partnerima, dvije besplatne radionice za djecu osnovnoškolskog uzrasta. U toku tih radionica djeca će razvijati motoriku i preciznost modelovanjem, upotrebom gline ali će i unaprijediti fizičku spremnost prolazeći različite sportske vježbe.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra Nikšić, u Osnovnoj školi “Luka Simonović“, u ulici Nikole Tesle bb (ulaz sa dvorišne strane). Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 063 493 493 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić.

U srijedu, 31. jula u 19 sati biće održana radionica pod nazivom Mali vajari, koja je namijenjena djeci uzrasta od 7 do 12 godina.

Vajanje je jedan od najstarijih oblika umjetnosti, a rasprostranjeno je u raznim oblicima u gotovo svim kulturama. Jedan od omiljenih vidova dječije zanimacije i uživanja je upravo modelovanje raznih oblika, koristeći glinu i maštu. Cij radionice je razvoj fine motorike kod djece, ali i preciznosti, strpljenja i mašte. Prijavljeni učesnici imaće priliku da se detaljnije upoznaju sa glinom, tehnikom modelovanja, a i da sami naprave različite oblike.

Radionicu će voditi umjetnica Vlatka Vujošević, a broj mjesta je ograničen na 15.

U petak, 2.avgusta u 19 sati uslijediće nova sportska radionica pod nazivom Igrom do pravilnog razvoja, koju realizuju u saradnji sa sportskom školicom Talenat.

Na radionici će mališani imati priliku da saznaju bitne informacije o fizičkoj aktivnosti, zagrijavanju i zašto je to važno za njih. Osim toga, prolazeći vježbe oblikovanja i poligon spretnosti, razvijaće funkcionalne i motoričke sposobnosti, kognitivne i konativne karakteristike. Cilj radionice je sticanje navika za svakodnevnom igrom i fizičkim aktivostima. Biće organizovano i takmičenje kroz poligone, pri čemu će u fokusu biti razvijanje timskog duha, strpljenja i socijalizacije kod djece. Takođe, na ovaj način učiće se prihvatanju pobjede i poraza kao sastavnog dijela igre. Radionicu vodi magistar fizičke kulture Boris Janjić, a namijenjena je djeci uzrasta od 6 do 8 godina. Broj mjesta je ograničen na 30.

Send this to a friend