Djeca

Udruženje roditelji: Naredne sedmice online radionica sa jezičkim i likovnim zadacima

Igračkoteka i Razvojni centar Udruženja Roditelji i Čigralište, naredne sedmice  organizuju čitalačku online radionicu, u toku koje će mališani komunicirati na našem i na engleskom jeziku.

četvrtak 22. aprila u 18 sati biće održana dvojezična online radionica Kralj Artur i mač Ekskalibur koju organizujemo u saradnji sa  nezavisnim projektom Čigralište, a namijenjena je djeci uzrasta od 6 do 8 godina.

Radionica će biti održana putem aplikacije Teams.

Priča o kralju Arturu, čarobnjaku Merlinu i legendi o maču u kamenu djeci je uvijek zanimljiva zbog posebne atmosfere koju nosi, a dragocjene su i njene pouke o učenju i strpljenju.

Kombinacijom različitih sadržaja podržavaće spontano usvajanje engleskog jezika i podsticati maštu i kreativnost. Uz čitanje i razgovor na našem i engleskom jeziku, za drugare su pripremili zanimljive jezičke i likovne zadatke i posebno osmišljenu igru, a njihov trud će kao i uvijek biti nagrađen diplomama, ovog puta u elektronskoj verziji.

Radionicu vodi profesorica engleskog jezika i književnosti Aleksandra Vujisić i dio je ciklusa “Let’s be lingual”.

Svi roditelji za učešće svoju djecu mogu prijaviti najkasnije do četvrtka, 22. aprila  do 16 sati, i to putem email-a [email protected],  u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar, ili  na broj telefona 020 22 10 00.

Prijavljeni učesnici mogu pratiti radionicu putem linka: https://bit.ly/3gkjOgj

Send this to a friend