Djeca

Video igre više štete djevojčicama

Djevojčice koje igraju video-igrice teže sklapaju prijateljstva u kasnijem životnom periodu u odnosu na dječake, pokazali su rezultati jedne studije.

Američki i norveški naučnici analizirali su 870 mališana, između šest i 12 godina, i došli su do zaključka da vrijeme provedeno uz igrice dječacima nije stvorilo problem u društvenom razvoju, dok su njihove vršnjakinje imale slabije razvijene socijalne vještine.

Proučavali su i razlike u ponašanju, u odnosu na to da li djeca igraju sama igrice sa nepoznatima ili u društvu prijatelja. Oni koji su igrali sami, imali su manju vjerovatnoću da uspostave važne odnose u životu. Takođe, djevojčice koje su imale problem sa debljinom više su provodile vrijeme uz igrice, baš kao i djeca kojoj su nedostajali prijatelji i bila slabije prihvaćena u društvu.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Nemam rijeci
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nemam rijeci
Gost
Nemam rijeci

Nisu štetne igrice, već koliko vremena roditelji dozvole da djeca provedu u igricama. A roditeljima (danas) je jedino bitno da im djeca ne smetaju pa ih puste koliko djeca hoće da se igraju na kompjuteru ili telefonu i tu je problem.

Send this to a friend