Dom Možete ga staviti u svaki kutak stana

Biciklo kao ukras je novi hit u uređenju doma

Sve i da imate podrum, terasu ili garažu u kojoj biste držali biciklo kada ga ne vozite, nastojte da vam on u narednom periodu stoji u domu, čak i nasred dnevne sobe. To je trenutno jedan od najrasprostranjenijih trendova u uređenju enterijera, koji su mnogi rado prihvatili, jer u životni prostor unosi starinski šmek, ali istovremeno i modernu notu.

Ukoliko je riječ o omiljenom biciklu, on će vam uvek biti u vidokrugu i pri ruci, a ukoliko je to samo komad odavno zarđale starudije ovim činom podarićete joj novi život i dodijeliti dekorativnu ulogu. Kako? Biciklo može, jednostavno, da bude samo oslonjeno o zid dnevne sobe, ali može da završi i na komodi, da bude “parkirano u šreh”, da visi sa zida… Efektno djeluju retro modeli postavljeni na zid spavaće sobe, tačno iznad uzglavlja, pa još naopačke. Uz još neke detalje, poput stare pisaće mašine ili globusa, prostorija u kojoj spavate djelovaće potpuno vintidž.

Biciklo je rado viđen ukras u tinejdžerskim i momačkim sobama. Tu je svoj na svome, baš kao i u predsobljima, blizu ulaznih vrata, gdje djeluje kao da će se njegovi točkovi svakog trenutka zavrtjeti. Takođe, djeluje kao lijep “detalj” i u radnom kutku ili onom namijenjenom za odmor i čitanje, gdje ostavlja utisak nostalgije i ušuškanosti.

Send this to a friend