Dom

Da li ste znali da se ujutru možete razbuditi pomoću folije?

Od svih stvari za koje aluminijumska folija može da se koristi (a ima ih zaista mnogo), pravljenje maske za lice je vjerovatno posljednja stvar koja bi vam pala na pamet. Ali, poznati šminker Remi Gafini tvrdi da je on baš za to koristi i to svakog jutra.

Sve što treba da uradite jeste da otcijepite nekoliko komada folije, dovoljno velikih da vam porekriju cijelo lice. Zatim ih oblikujte tako da imate prostor za oči, usta i nos, pa dobijeni komad folije stavite u zamrzivač na 15 minuta do sat. Ako već uveče znate da ćete ujutru koristiti ovu masku, onda sve možete da spemite pred odlazak u krevet.

Ujutru jednostavno ustanite, umijte se i izvadite masku iz zamrzivača. Dajte joj dva, tri minuta da se malo “opusti” i onda stavite predivni, ledeni metal na lice. Foliju oblikujte tako da vam lijepo prekrije cijelo lice, a posebno problematične djelove (ispod očiju i obrazi). Zatim se zavalite i odmorite 15 minuta sa maskom na licu. Ne samo da će otoci brzo da spadnu od hladoće, već ćete se i osećati razbuđeno kao da ste već popili dvije kafe.

Slavni šminker je objasnio da je ova maska najbolji lijek za mamurluk koji je ikada probao, ali da je sjajna i za ljude koji nisu proveli čitavu noć u klubu. Naime, ne samo da će smanjiti otoke po licu, već će i smanjiti crvenilo, bilo kakve iritacije, koža će izgledati zategnutije, a pore umanjene. Zato je ovo sjajna taktika i ta one dane kad vam je jednostavno jako važno da izgledate savršeno, bilo da se radi o romantičnom ili nekom važnom poslovnom sastanku.

Send this to a friend