Dom

Fenomenalni trikovi da dekorišete stare pločice u kuhinji

Izbor kuhinjskih pločica je sigurno najozbiljnija odluka tokom preuređenja kuhinje, a vjerovatno i najskuplja. Ipak, postoje načini da vaše stare pločice, koje su vam dosadile, dekorišete tako da dobijete prostor u kojem ćete opet sa uživanjem spremati hranu.

Plutani čepovi

Vaše pločice će izgledati tako rustično, a osvježeno ako ih dekorišete plutanim čepovima. Izbor je na vama da li ćete ih lijepiti jedan pored drugog, vertikalno ili horizontalno, samo je važno da koristite lijepak koji će moći da ih zadrži na klizavoj podlozi pločica. Ne znači da bi trebalo svaki dan da se “lešite” od vina, kako bi nakupili što više plutanih čepova. Možete, na primjer, da zamolite prijatelje da vam ih skupljaju.

Domine

Njihova crna podloga sa bijelim tufnama mogla bi da se odlično uklopi u svaku kuhinju, a opet ih možete po svom izboru lijepiti, odabirajući tek poneku pločicu.

Čepovi za flaše

Ovdje je postupak isti kao i sa plutanim, samo što u ovom slučaju možete imati kolorit raznobojnih boja na pločicama, zato što se ovi čepovi mogu naći u raznim bojama.

Podmetači

Podmetači za čaše mogu fenomenalno da prekriju vaše stare pločice i naprave od vaše kuhinje pravi dizajnerski raj. Posebno je zanimljivo ako ih skupljate tokom putovanja, pa onda vam oni budu i podsjetnik na ono što ste proživjeli na njima.

Razbijeni tanjiri

Naravno da ovo ne znači da bi trebalo da polupate sve tanjire po kući, već je za ovu dekoraciju dobro da iskoristite one koji su vam već okrnjeni. Umotajte ih u kuhinjsku krpu i nekoliko puta lupite čekićem po njima. Razbijene djelove lijepite po pločicama onako kako vam se dopada.

Send this to a friend