Dom

Folija ima jednu mat i jednu sjajnu stranu: Koju bi trebalo da okrenete prema hrani?

Aluminijumska folija ima dvije različite strane. Pa dok je jedna vrlo sjana i ispolirana, druga je mat. To je rezultat procesa proizvodnje, a evo kako to utiče na pripremu hrane.

Koriste se za umotavanje hrane, održavanje njihove topline, zadržavanje topline zidova i uopšte su odlično rješenje u milion situacija u domaćinstvu. Ali, s jedne strane su sjajne, dok je druga strana mat. Da li to utiče na njihov učinak prilikom korišćenja? Evo odgovora.

Ova razlika nastaje zbog procesa proizvodnje. To znači da u finalnom procesu, dva sloja folije prolaze kroz valjak u isto vrijeme. Strana koja dolazi u dodir s visoko poliranim čeličnim valjkom postaje sjajna. Druga strana, koja ne bude u kontaktu s tim valjkom, izlazi mat.

Što se tiče ishrane i domaćinstva, nema veze na koju stranu ćete je okrenuti. Iako neki proizvođači neljepljivih aluminijskih folija ističu da hrana stavljena na mat stranu i omotana njome na taj način pruža maksimalnu efikasnost.

U većini slučajeva, bez obzira na koju stranu je stavili, aluminijska folija će osigurati jednako dobar posao i kod zamrzavanja i kod spremanja hrane.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Eksplicitno
Gost
Eksplicitno

Boze glupoga li teksta. Ocekujem da ce nesto vazno reci kako su ga najavili. Prvo roman napisase i posle nema veze na koju stranu 🙂

Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Valjda kod pecenja mat stranu ka grijacima.

Send this to a friend