Dom

Greške koje pravimo dok se tuširamo

Ko bi rekao da pravimo toliko grešaka oko naizgled jednostavne svakodnevne radnje kao što je tuširanje. Vjerovatno radite neke od ovih stvari i sve što ćemo vam reći je – prestanite.

Predugo tuširanje

Tuširanje koje traje duže od 10 minuta je podjednako loše kao i tuširanje vrućom vodom. Koža je suva i sklonija iritacijama.

Gel za tuširanje

Dermatolozi ne preporučuju čestu upotrebu preparata za tuširanje. Ukoliko se u toku dana tuširate više od dva puta – dovoljno je da samo jednom koristite kupku.

Sunđer za tuširanje

Nikad ne koristite mokar sunđer za tuširanje jer je on leglo bakterija. Trudite se da ga mijenjate svake četiri nedjelje. Ako vam je stalo da temeljno očistite kožu – dovoljan vam je samo peškir poslije tuširanja.

Trljanje peškirom

Još jedna učestala greška koju naša koža ne oprašta. Izbjegavajte da se trljate peškirom poslije tuširanja, već tapkajte. Trljanjem koža postaje grublja i ako postoji neki problem, kao što je bubiljica, on će se proširiti na ostale djelove kože.

Tuširanje vrućom vodom

Iako nekima prija, izbjegavajte tuširanje vrućom vodom. Osipi, crvenilo i uništavanje dobrih bakterija na koži su samo neke od posljedica. Držite se temperature vode na od 35 do 40 stepeni Celizijusovih – ona je idelana.

Send this to a friend