Dom

Hit boja u enterijeru: Pripremite se za zelenu

Tek smo zakoračili u Novu godinu sa svježim planovima, željama i ciljevima, a ništa bolje ne simbolizuje novi početak od zelene boje, pišu Novosti. Upravo je ona izabrana da obilježi godinu pred nama, kako u modi, tako i u enterijeru, pa iako proljeće nije ni blizu, možete ga već sad “prizvati” zelenom. Simbol rađanja, prirode, mladosti i života se posebno preporučuje za spavaću sobu, ali se odlično uklapa u svaku prostoriju – od kuhinje gdje hladi do dnevne sobe gdje unosi toplinu, bliskost i harmoniju.

Nije svejedno koja nijansa je u pitanju – kao hit nijansu 2017, dekorateri su izabrali žuto-zelenu, koja se lako uklapa sa drugim tonovima. U zavisnosti od ambijenta, daje elegantan, klasičan ili moderan izgled. Odlično se uklapa uz drveni ili moderni namještaj.

Jedan od najpopularnijih i najjednostavnijih načina da značajnije promijenite dom je farbanje jednog zida, a ove godine je zelena imperativ. Efektna je i ako njom osvježite vrata, kauč, stolice. Ukoliko je ne želite u prevelikoj dozi, razmislite o detaljima poput zavjesa, jastučića ili tapeta, koje možete zalijepiti na manji dio zida.

Send this to a friend