Dom

Kako da suveniri uljepšaju vaš dom

Odlazak na putovanja mnogima je jedna od najdražih aktivnosti koju čine u slobodno vrijeme, bilo da je riječ o odlasku u drugi dio Evrope ili svijeta ili o jednodnevnom izletu.

Novo okruženje često nas podstakne na istraživanje, ali i na kupovanje suvenira koje želimo ponijeti kući.

Naiđemo li na neke posebno zanimljive suvenire, oni ujedno mogu otvoriti teme razgovora s gostima u našem domu, ali nas i podsjećati na najljepše životne trenutke i uljepšati dom.

Magnete rasporedite na geografsku kartu

Većina ljudi na putovanjima kupuje magnete koji su istovremeno i vrlo jeftini i jednostavni za prenošenje do doma. Ali umjesto da ih samo redate na frižideru, možete se poigrati njima i jednom geografskom kartom.

Predlažemo da posegnete za kartom Evrope ili svijeta, zavisno od iskustva i preferencija putovanja, a potom gradove obilježite pripadajućim magnetima.

Napravite galeriju sa najdražim razglednicama i fotografijama

Iako se danas većina naših fotografija nalazi na našim pametnim telefonima i digitalnim fotoaparatima, one najljepše s putovanja izradite i zajedno s razglednicama ili čak i ulaznicama izložite u pravu malu galeriju na zidu.

Sitnice stavite u staklene posude

Sve one sitnice poput replike Ajfelovog tornja, kosog tornja u Pizi, slova glagoljice iz Huma ili Mikelanđela iz Firence čine se kao logičan i najlakši odabir kupovine tokom putovanja. Ali kada stignemo kući, često ne znamo šta bismo s njima.

Kako se ne bi izgubili u masi drugih predmeta, predlažemo da ih sakupite i zajedno izložite u staklene posude. Četvrtasta posuda okrenuta naglavačke ispod koje će ove sitnice biti zaštićene idealan je primjer toga.

Zanimljive tkanine pretvorite u jastučnice

Prošetate li bilo kojom tržnicom u mjestu koje ste posjetili ili se upustite u planiranu ophodnju trgovina, vrlo vjerovatno ćete naići i na zanimljive tkanine i marame. Bilo da ste usred Istanbula, Maroka, Španije ili bilo koje druge države, možete nabaviti autohtone vezene tkanine, ali jednako se tako mogu naći i one jeftinije.

Čak i ako sami nemate šivaću mašinu, vrlo lako možete napraviti jastučnice od tkanine koju ste nabavili, a svaki put kada legnete na taj jastuk, misli će vas odvesti do tog posebnog dana kada ste kupovali tkaninu.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend