Dom

Keramičke pločice u enterijeru: Inspiracija, stil i praktičnost

Foto: Cerovo
Foto: Cerovo

Danas je gotovo nemoguće zamisliti enterijer bez keramičkih pločica u vidu podne ili zidne obloge, zahvaljući prije svega dobrim mehaničkim svojstvima, ali i raznolikim formatima i dezenima.

Kod nas u kompaniji Cerovo možete pronać najpoznatije svjetske brendove za proizvodnju keramike kao što su Atlas Concorde, Mirage, Italgraniti, Flaviker, Ragno ali i mnoge druge brendove.

Pločice su tradicionalno najčešći izbor za uređenje kupatila i kuhinja zbog svoje dugovječnosti, efikasne zaštite od prisustva vode i vlage, kao i funkcionalnosti u pogledu lakoće u održavanju.

Međutim, svoju namjenu nalaze i u oblaganju drugih prostorija u Vasem domu. Napretkom tehnologije proizvodnje kermike imamo pristup sve većem izboru u pogledu dezena i formata koji ispunjavaju veliku većinu estetskih zahtjeva.

Tako imamo pločice proizvedene od keramike, mermera ili granita kao odgovor na zahtjeve koje nosi oblaganje površina kao što su prostorije dnevnog boravka, površine sa podnim grijanjem, hodnici, terase, bazeni, fasadne površine kao i komercijani i proizvodni objekti.

Specifično za moderne pločice svih dimenzija jesu i trenutno atraktivni tonovi i motivi. Modernu keramiku odlikuje prisustvo neuobičajenog dizajna, koji zapravo oponaša prirodne materijale, kao što su mermer, granit, drvo, pa čak i beton ili tkanina.

Prilikom odabira keramike za vaš dom, bilo da je pitanju oblaganje novog objekta ili bilo koja vrsta obnove, sigurno ste se našli u nedoumici šta izabrati – manje ili veće formate pločica, pitali se koje su bolje, funkcionalnije, kvalitetnije i estetski prikladnije.

Izbor dimenzije pločice zavisi od namjene i veličine prostorije koju oblažete.

Međutim, ustaljeni stav da se za manje prostorije koriste manji formati je prevaziđen i dokazano netačan. Male prostorije obložene pločicama velikog formata deluju vizuelno veće jer odsustvo spojeva, odnosno fugni, daje efekat veće prostranosti i kontinuiteta prostora.

Keramičke pločice većih dimenzija posjeduju niz prednosti koje ih stavljaju na prvo mjesto kada je upitanju odabir podnih i zidnih obloga za većinu projekata uređenja enterijera, a najvažnije je to što su univerzalne, stvaraju osjećaj prostranosti, lako se postavljaju a kreiraju sofisticiran ambijent.

Pločice velikih dimenzija možete postaviti kako u kupatilu, tako i u kuhinji, trpezariji, dnevnom boravku, hodniku. Zahvaljujući dobrim tehničkim performansama i konzistentnosti, koriste se i za oblaganje poslovnog prostora, kafića, restorana i drugih sličnih objekata.

Pri odabiru keramike preporučujemo vam da se konsultujete sa stručnim timom iz Kompanije Cerovo kako biste dobili savjete i preporuke prilagođene vašem konkretnom zahtjevu. Posjetite neki od Cerovo salona u Baru, Budvi, Ulcinju, Radanovićima, uključujući i novu lokaciju u Podgorici, u Ulici Vojislavljevića 50.!

Cerovo tim čine iskusni prodavci i arhitekte čije iskustvo će vam pomoći da vaš životni prostor bude baš onakav kakvim ga želite.

Vaše Cerovo  068 834 834

www.cerovo.com

Tags
Send this to a friend