Dom

Obična folija za neobične poduhvate

Svaka domaćica je ima u kući, a da ni ne zna za šta bi sve mogla da joj posluži. Aluminijumska folija nije samo “čuvar” toplote i svježine jela, nego ima daleko širu primjenu.

Da li ste znali da uz njenu pomoć možete da savršeno očistite srebro? Ubacite komadić folije u tiganj, sipajte malo hladne vode i dvije kašičice soli, pa stavite nakit ili escajg koji želite da očistite. Ostavite da odstoji tri-četiri minuta, a zatim predmete isperite i obrišite suvom krpom.

Ako ste shvatili da ste ostali bez žičanog sunđera za ribanje zagorjelih ostataka sa dna šerpe, samo zgužvajte komad aluminijumske folije i zamijeniće vam potrebno “oruđe”.

Ukoliko su vam makaze postale tupe, ne morate da kupujete nove. Presavijte komad folije nekoliko puta i isijecite ga makazama nekoliko puta. Vidjećete da su oštre kao da ste ih tek kupili.

Stvrdnuti smeđi šećer možete da vratite u “pjeskovito” stanje tako što ćete ga zaviti u foliju i peći pet minuta u zagrijanoj rerni, na 150 stepeni.

Da bi vaši stari radijatori bolje grijali, zalijepite parče deblje aluminijumske folije na karton, koji ćete staviti između zida i radijatora. Vodite računa da je strana sa folijom okrenuta ka radijatoru.

Send this to a friend