Dom

Ove tkanine ne treba prati sa omekšivačem

Kada odjeći želimo dati malo finog mirisa i puno mekoće, onda koristimo omekšivače. Oni će zaista omekšati tkaninu, redukovati statički elektricitet i dodati miris našem vešu.

Međutim, neke tkanine ne bi se smjeli tretirati omekšivačem.

Tkanine od mikrovlakana

Zahvaljujući čvrstim isprepletenim nitima, tkanine od mikrovlakana veoma su izdržljive i imaju sjajna upijajuća svojstva. Ako ih tretirate omekšivačem, polako ćete uništiti njihovu efikasnost i skratiti rok trajanja vlaknima.

Sportska odjeća

Većina sportske odjeće tehnološki je prilagođena jakom znojenju, to jest upija znoj s kože i hladi vas tokom fizičke aktivnosti. Omekšivač na njima ostavlja sloj koji ih sprečava u apsorbovanju znoja.

Peškiri

Svi volimo mekane i mirišljave ručnike, ali omekšivač ih sprečava u njihovoj glavnoj funkciji – apsorpciji.

Baš kao i kod sportske odjeće, omekšivač na ručnicima ostavlja tanak sloj “voska” zbog kojeg više ne upijaju vodu kako bi trebalo.

Odjeća od nezapaljivih tkanina

Mnoga radna odjela s razlogom su napravljena od posebnih tkanina otpornih na požar – štite od vatre na mjestima gdje ste izloženi potencijalnom požaru. Ne tretirajte ih omekšivačem jer on negativno djeluje na njihovo svojstvo otpornosti na vatru i naposljetku ih čini zapaljivima.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Budimo realni
Gost
Budimo realni

Заборавили сте најважније. Мушке доње гаће. Мислим да је јасно и да не треба додатно појашњават.😂

Send this to a friend