Dom

Ovu sobnu biljku mora da ima svaka kuća: Čisti vazduh od svih zagađenja

Sobne biljke gajimo uglavnom da bi smo se radovali pogledu na zelenilo njihovih listova i divne cvjetove, zaboravljajući da je napolju hladna zima ili tmurna jesen.

Postoje biljke koje nisu samo lijepe, već posjeduju i čitav niz korisnih svojstava. Zahvaljujući tim osobinama, one značajno poboljšavaju mikroklimu našeg doma. Jedna od njih je i čudesni hlorofitum.

Ova biljka ni najmanje nije zahtjevna i možete je držati na svjetlosti ili u sjenci.

Na svjetlosti hlorofitum vremenom postaje svjetliji, a pruge na njegovim listovima vrlo dekorativne, dok kod biljaka u sjenci one postepeno nestaju.

Hlorofitum ili zeleni ljiljan ima sposobnost da aktivno prečišćava vazduh u prostoriji. Vrlo efikasno neutrališe supstance štetne za ljudski organizam, kao što su fenol, benzen, formaldehid i druge, koje u velikim količinama emituju savremeni materijali za završnu obradu i namještaj od iverice.

Veoma efikasno apsorbuje izduvne gasove. Stoga, ova biljka je prosto neophodna svima koji žive na prvom i drugom spratu.

– Hlorofitum je takođe neophodan u kuhinji, zbog svojstva da aktivno upija ugljen-monoksid.

– Ova biljka nezaobilazna je u domovima onih koji puše jer zeleni ljiljan odlično neutrališe duvanski dim.

– Pored svega navedenog, ova sobna biljka ima izrazito antimikrobno i antibakterijsko dejstvo.

Sledbenici drevne kineske doktrine Feng šui takođe preporučuju da ovu biljku držite u kući.

Svi mi veliki dio života provodimo u kući i zato je važno da u njoj stvorimo prijatne uslove za život. Čist vazduh bez štetnih primjesa osnova je zdravlja i zato za pročišćavanje vazduha treba da iskorstimo hlorofitum, koji nam je podarila majka priroda.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
NHM
Gost
NHM

Da nije konačno rješenje čempres?

Send this to a friend