Dom

Pet pravila švedskog načina života koja unose balans u vaš život

Skandinavski način života jedan je od najpoželjnijih načina življenja. Ove godine posebno će vladati lifestyle trend lagom koji dolazi iz Švedske, a vezan je uz “ne premalo i ne previše” koncept. Odnosno, koncept – sasvim dovoljno, piše Sensa.

Lagom se povezuje sa štednjom, poštenjem i kreiranjem ravnoteže u životu. Lagom predstavlja duhovnu vodilju koja podstiče samodisciplinu i umjerenost, pa nas usmjerava kako da preuzmemo kontrolu nad vlastitim životima tako što ćemo živjeti skromno, ali i produktivno.

Probajte da promijenite život sa novim pogledom na stvarnost u lagom stilu!

1. Minimalno i nenametljivo

Naglasak je na sirovoj ljepoti nedovršenih površina, tačnije na prirodnim materijalima. U svoj enterijer dodajte komade namještaja na kojima je vidljiva majstorska vještina. Kod lagom koncepta bitan je pragmatičan pristup radu i životu.

2. Zelenilo i svježe biljke

Dio novca možete sačuvati ako se odlučite za gajenje vlastite hrane. Ne mora to da bude veliki vrt, dovoljna je i prozorska klupica, samo pažljivo izaberite nekoliko namirnica od kojih ćete imati najveću korist. Takođe, biljke je vrlo jednostavno da gajite, a one mogu na jednostavan način da obogate neko jelo ili da u potpunosti promijeniti njegov ukus.

3. Recikliranje

Još jedna stavka koju lagom naglašava jeste smanjenje proizvodnje otpada, odnosno podstiče naviku da recikliramo ono što možemo, poput biljke za kompost, papira, kartona, trave, sirovog povrća i prirodnih vlakana poput pamučnih i vunenih tkanina.

4. Sijalice

Povećajte svoj ekološki uticaj korišćenjem LED sijalica koje štede struju. One su takođe štedljive i za vaš novčanik, jer duže traju od običnih sijalica. Naravno, ne zaboravite da izgasite svijetlo kada izlazite iz prostorije ili kada vam zapravo nije potrebno.

5. Uspostava sklad

Tema sa kojom se najradije ne bismo bavili je pospremanje nereda, ali i sami znate da kada napokon završite sa svim spremanjem osjećate se puno bolje i zadovoljnije. Vrijeme je da ponovo uspostavite sklad u svom domu, i to što jednostavnije, na primjer pomoću bolje organizacije i efikasnijeg načina skladištenja stvari.

Send this to a friend