Dom

Površine i predmeti koje ne smijete prati deterdžentom za posuđe

Jeste li znali da postoje predmeti i površine koje deterdžent za posuđe može oštetiti? On nikako nije višenamjensko sredstvo za čišćenje, a u nastavku provjerite što ne smijete tretirati deterdžentom za posuđe.

1. Automobil

Oni koji svog limenog ljubimca ne peru u autopraonici, nego kod kuće često znaju koristiti deterdžent za pranje posuđa. Izbjegavajte njegovo korištenje umjesto šampona za pranje auta jer deterdžent za posuđe može naštetiti boji. Posebni šamponi za automobile štite boju i gornji sloj laka.

2. Prozori i ogledala

Ove površine često peremo deterdžentom za posuđe. Međutim, jeste li znali da vam on umjesto sjaja može ostaviti tragove na prozorima i ogledalima? Zavisno od toga koliko je jak, može biti poprilično abrazivan, stoga radije nemojte da rizikujete i ne perite staklene površine njime.

3. Odjeća namijenjena hemijskom čišćenju

Mrlje na odjeći napravljenoj od osjetljivih i finih materijala koje ne perete, nego odnosite na hemijsko čišćenje nikada nemojte tretirati deterdžentom za pranje posuđa. Često nam je to prva reakcija kada nam na omiljene hlače od štofa doleti komad hrane i zamasti ih, ali imajte na umu da deterdžent može oštetiti tkaninu i radije ne skidajte mrlju njime.

4. Perilica za posuđe
Ostali ste bez tableta za mašinu za suđe i namjeravate ih zamijeniti deterdžentom za posuđe? Nemojte, osim ako ne želite prostoriju punu pjene. Za razliku od običnog, posebni deterdženti prilagođeni pranju u mašini manje se pjene od običnih i lakše se ispiru sa posuđa. Pri korištenju običnog deterdženta često dolazi do pretjeranog stvaranja pjene koja tokom pranja izlazi iz mašine.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Hip Hop
Gost
Hip Hop

Perem svoja auta ne godinama nego decenijama sa deterdžentom za posudje i nemam nikakvih zamerki,auto bukvalno sjaji posle svakog pranja,da je toliko loš i nebezbedan koliko ga vi reklamirate ne bi smeli ni tanjire iz kojih jedemo da peremo.Ovo mi više liči na promociju auto praškova koje niko živ ne kupuje.

Send this to a friend