Dom

Savladajte trikove za brzo raskićavanje i pakovanje ukrasa

Jeste li i vi jedna od onih ljudi koji nakon raskićivanja božićne jelke ima više ukrasa nego slobodnog mjesta za njihovo pakovanje i čuvanje? Ne brinite, uz ove savjete naći ćete kutak za svaku kuglicu.

1. Iskoristite kartone od jaja

Ne znate kako da pakujete manje ukrase? Stavite ih u kartonske kutije od jaja. One su stvarane tako da se u njima čuvaju osjetljivi predmeti, pa svakako iskoristite tu činjenicu.

2. ‘Pregradite’ kutiju za cipele

Ako ste vješti sa makazama, lijepkom i kartonom, sami možete da “pregradite” postojeću kutiju (npr. od cipela) i u nju da spakujete ukrase. Važno je da napravite dovoljno mjesta za svaku kuglicu i da je kartonskom pregradom zaštitite od ‘sudaranja’.

3. Ubacite kuglice u čaše

Ostalo vam je plastičnih čaša od praznika ili rođendanskih slavlja? Ubacite po jednu kuglicu u svaku čašu i tako ih spakujte u veću kutiju. Plastične čaše spriječiće sudaranje kuglica i lom vaših vrijednih ukrasa.

4. Razvrstaje ukrase po materijalu

Čak i ako već imate na raspolaganju specijalne plastične kutije s pregradama za čuvanje ukrasa, budite oprezni s punjenjem. Razvrstajte ukrase prema materijalu od kojeg su napravljeni: plastične kuglice možete staviti zajedno, drvene ukrase odvojite na posebnu gomilu, a staklene dodatno zaštitite, odnosno zamotajte u papirnate ubruse ili neku nježnu tkaninu.

5. Spriječite petljanje kuglica

Ako stavite mnogo kuglica u jednu kutiju može doći do petljanja vezica koje se obično kače na grane jelke. Da bi spriječili tu pojavu, sve manje lomljive kuglice (npr. plastične) nanižite na štap i tako spakujte u kutiju do sljedeće godine.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Budimo realni
Gost
Budimo realni

I vama su ovo savjeti za brzo raskićavanje jelke.

Send this to a friend