Dom

Skupio vam se džemper prilikom pranja u veš mašini? Ima rješenja i za to

Ukoliko vaš omiljeni džemper izgleda kao da pripada šestogodišnjem djetetu postoji rješenje i to poprilično jednostavno.

Prije svega duboko udahnite. Nema razloga da svoj omiljeni džemper bacite. Isprobajte ovaj trik i vratite svoje džempere, pamučne majice i farmerke u izvorno stanje.

Potrebna su vam samo 2 sastojka: mlaka voda i šampon za bebe.

Napunite lavabo sa mlakom vodom i šamponom za bebe. Ukoliko oporavljate vaš vuneni džemper trebaće vam nešto više šampona ili deterdženta za pranje vune.

Potopite džemper i ostavite ga u vodi deset minuta, to će opustiti vlakna odjeće. Ispustite vodu iz lavaboa. Nježno iscijedite džemper i nemojte ga ispirati čistom vodom.

Stavite peškir na ravnu površinu i položite džemper preko njega. Urolajte ga u peškir. Peškir će pokupiti višak vode. Potom džemper stavite na suv peškir i rastegnite dok je još vlažan. Držite ga tako dok se ne osuši.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Biba
Gost
Biba

probajte da dzemper koji se skupio stavite u mlijeko tokom noci. ujutru isprati i staviti na ravnu povrsinu da se susi. meni je na ovaj nacin dzemper dosao u “normalu”

Jorgovan
Gost
Jorgovan

Isprobano i ne djeluje da vam odmah kazem.Meni je trebalo samo 3-4 cm da se vrati u prvobitno stanje i nije uspijelo ni toliko.

Crmničanin
Gost
Crmničanin

Dobro si mi rekao da se ne mucim

Send this to a friend