Dom U suprotnom pokvarićete usisivač

Stari koje nikako ne smijete usisavati

Nije preporučljivo baš sve kupiti usisivačem, jer može da poprimi neprijatan miris, oslabi ili potpuno prestane da radi. Kafa, kakao i suvo lišće samo su neke od stvari koje nikako ne bi trebalo usisavati.

Toz od kafe može pospiješiti nakupljanje plesni u vašem usisivaču. Naime, toz od kafe uvijek je mokar, čak i ako vam se ne čini tako. Osim toga, zalijepiće se za unutrašnje djelove usisivača tako da ih je nemoguće očistiti.

Kafa i kakao su veoma opasni za usisivač, jer mogu blokirati filter, ući u motor usisivača i onesposobiti ga.

Zemlju i suvo lišće vašeg sobnog cvijeća nikada ne skupljajte usisivačem. Zemlju nikada nećete dovoljno dobro očistiti, već ćete je gurnuti još dublje u tepih, a ukoliko je zemlja mokra, možete uzrokovati tehničke probleme.

Usisavanje suvog lišća vrlo lako može začepiti crijevo ili filter.

Iako ponekad mislimo da je najjednostavnije pokupiti dlake usisivačem, to nikako ne biste smjeli raditi. Naime, one brzo začepljuju filtere, a snaga usisivača će se znatno smanjiti.

Kozmetički prah, poput pudera, iako izgleda suvo, zapravo sadrži različita ulja i materije koje se počinju topiti pod uticajem vrućeg vazduha. Zbog toga se kozmetika smatra jednim od najopasnijih neprijatelja usisivača, jer se ove masne komponente tope u unutrašnjosti usisivača i začepljuju mehaničke djelove i filtere usisivača. Gotovo je nemoguće očistiti filtere nakon što kozmetika uđe u njih i često ćete ih morati potpuno zamijeniti.

Papirići su takođe opasni za vaš usisivač jer ga mogu začepiti, nakon čega će se usisivač pregrijati, a motor prestati da radi.

Veoma opasno je usisavati i pod koji je previše mokar. Naime, možete izazvati strujni udar, a vaš usisivač može poprimiti neprijatan miris.

Većina ljudi kada razbije nešto posegne za usisivačem, međutim ovo nikako ne biste smjeli raditi. Staklo može uništiti crijeva usisivača, filtere i kesicu u koju se skuplja prašina.

Takođe i brašno može uništiti vaš usisivač. Zato je brašno bolje pokupiti ručno. U suprotnom ćete začepiti sve filtere, a brašno će ući u motor i onesposobiti ga.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
AnonimousKontrašslobo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Anonimous
Gost
Anonimous

Užas. Ovo je za usisivač sa kesicom koji ne koristim već 20 godina…

Kontraš
Gost
Kontraš

Vidi pameti.Najbolje usisavaj čist vazduh!

slobo
Gost
slobo

pa sto smije da se usisava

Send this to a friend