Dom

Tufnice i tačkice

Dok je geometrijski print jednako popularan među ljubiteljima mode i enterijera, tačke se sa suknji i džempera nijesu još preselile u domove, ali dekorateri smatraju da bi baš na njih trebalo staviti akcenat.

Široko su prihvaćene samo u dječjim sobama, iako je riječ o detalju koji, kada se pažljivo ukomponuje, unosi živost, eleganciju i ljepotu u dom. Ključne riječi su umjerenost, kvalitet, promišljenost.

Važno je da materijal bude kvalitetan. Tačke na plišanim presvlakama stolica izgledaju odlično u kombinaciji sa svilenim zavjesama, kristalnim lusterom i umjetničkim djelima. Mjesto im je i na zavjesama, tepisima, a ako se odlučite za manje upadljivu varijantu, izaberite jastučnice sa tufnama, prenose Novosti.

Tapete sa njima djeluju modernije, posebno kada su tačke široko udaljene jer nema “hipnotišućeg” efekta tufnica. Ako želite da igrate na sigurno, izbjegavajte jarke boje jer mogu izgledati djetinjasto, birajte neutralne tonove.

Ukoliko volite žive nijanse, ograničite ih na jedan dio zida, manji i uokvireni prostor. Od pravila “manje je više” izuzet je hodnik koji “trpi” veće količine tufni, pa slobodno oblijepite zid tapetama i dajte domu umjetničku notu.

Savjet plus: Tufne na namještaju djeluju zanimljivo. Komoda sa njima djeluje savremeno i neobično, kao i ogledala sastavljena od mnoštva tačkica.

Send this to a friend