Dom

Uljepšajte enterijer uz pomoć ramova za slike

Jedan od najjednostavnijih, a istovremeno najefektnijih načina da uljepšate enterijer jeste uz pomoć ramova za slike. Sa njima se možete igrati kako želite, a osim fotografija voljenih, slobodno uramite pejzaž, sliku omiljenog grada ili citat koji vas vodi kroz život. Među mnoštvom mogućnosti, izdvajamo tri.

Zid – Jedna varijanta je da na zid postavite veoma velike ramove i u njih stavite male fotografije jer će tako djelovati efektno i izgledaće kao slike u umjetničkoj galeriji. Za ovakav efekat ne morate da kupujete skupe ramove. Mogu biti istog oblika i veličine, a nije greška ni ako se razlikuju. Fotografije mogu biti u boji ili crno-bijele, za umjetnički dojam.

Stočić – Natkasna u sobi, stočić za kafu u dnevnom boravku, komodica za telefon u hodniku sjajna su mjesta za ramove. Vodite računa da se ram slaže uz materijal stočića, pa nemojte birati metalni ako je sto drveni. Dekorateri predlažu da na mjestima gdje imate samo jedan ram slobodno izaberete neki u jarkoj boji.

Police – Ramovi za slike odlično izgledaju na policama za knjige. Umjesto da nabacate knjige jednu pored druge, “razbijte” ih ramom čime se dobija osmišljen i lijep izgled. Ram lijepo stoji i pored ukrasne svijeće, suvenira, vaze za cvijeće.

Send this to a friend