Dom Po feng šuiju

Unesite u dom obilje i sreću: Kako postaviti novogodišnje ukrase?

Feng šui ne samo da pomaže u uređenju doma i doprinosi blagostanju, već nam nudi i savjete kako da novogodišnju dekoraciju uredimo tako da nam stvara pozitivnu energiju u domu. Po feng šuiju, mjesto za jelku je od izuzetne važnosti jer će vam upravo ona donijeti harmoniju.

Gdje postaviti jelku?

Zimzeleno drvce simbolizuje dugovječnost i prijateljstvo.

Prema priznatim feng šui učiteljima, trouglasti oblik novogodišnje jelke smatra se simbolom “vatre”, a najbolje mjesto za ovaj simbol je u sobi koja zauzima gornji lijevi ugao vaše kuće.

Ovaj prostor se smatra “površinom bogatstva”, a trouglasti oblici i predmeti sastavljeni od drveta su naročito snažni. Postavljanje jelke na ovom mjestu privući će bogatstvo i prosperitet u vaš dom.

Takođe, dobra mjesta za novogodišnje jelke su generalno svi uglovi vašeg doma ili centralni dio kuće, gdje će se stabilizovati energija tokom ove užurbane sezone.

U slučaju da ste jelku postavili na sjever, ukrasite je staklenim dekoracijama plave, bijele, srebrne i zlatne boje. Drvce na zapadu ili sjeverozapadu trebalo bi da bude u bijelim, srebrnim, zlatnim i žutim tonovima, nikako u crvenim.

U slučaju da se jelka nalazi u jugozapadnom ili sjeveroistočnom dijelu doma, povoljne su dekoracije u žutim i crvenim tonovima i puno keramičkih ukrasa, dok se bijela i srebrna boja ne preporučuju.

Kako bismo doprinijeli kvalitetnijoj povezanosti porodice, poželjno je da svaki član postavi barem jedan ukras na jelku budući da tim činom postavlja i svoju ličnu energiju. Gdje god da stavite jelku, pobrinite se da ne blokirate protok či energije kroz vaš dom.

Ne smije da bude postavljena na mjesta koja blokiraju protok či energije, kroz prednji ulaz ili preblizu vratima.

Možda ćete morati da preuredite prostor u sobi gdje stavljate jelku. Ako to učinite, budite sigurni da namještaj neće blokirati prostor za hodanje ili protok či energije. Možda želite da premjestite neke komade namještaja u drugu prostoriju za vrijeme praznika, kako biste omogućili energiji da slobodno teče kroz prostor.

Feng šui savjetuje da jelku ne stavljajte:

– U hodnik ili sobu gdje može da blokira prolaz
– U područje gdje će ometati protok či energije
– Previše blizu izvora toplote ili kamina, gdje može da izazove požar ili brže da se osuši ako je prava

Ukrašavanje doma

Za postizanje pozitivnog raspoloženja generalno u novogodišnjoj dekoraciji kuće koristite puno tamnozelene boje. U domu je prisutna prevelika količina energije vatre (zapaljene svijeće, sveprisutna crvena boja i ukrasna rasvjeta koja doprinosi svađama i nervozi, a tamnozelena boja je uspješno upija.

Zimzelene grančice, vjenčići, dekoracije i zeleni stolnjaci odlično balansiraju energiju prostora.

Ovih dana se često fotografišemo, pa je poželjno imati na umu da je fotografija s troje ljudi poređanih u jednom redu izuzetno nepovoljna. U slučaju da se porodica sastoji od tri osobe, one treba da poziraju u formi trougla pri čemu se osoba koja najviše zarađuje smješta u gornju poziciju.

Za prijatnu atmosferu svakodnevno zapalite aroma lampicu s uljima mandarine, narandže, limuna ili cimeta.

Send this to a friend