Dom

Uredite dom kao iz bajke: Zimski dekor za uživanje

Ako volite zimu, učinite je još ljepšom. Ako je ne volite, lakše ćete je podnijeti ukoliko svoj dom dekorišete da liči na bajku.

Zimski dekor nije teško izvesti, treba vam samo malo prirodnih elemenata, zelenila, obavezne bijele boje i detalja koji pozivaju da se ušuškate i gledate omiljenu seriju. Ostalo je prepušteno vašoj mašti.

Skandinavski stil

Nema boljeg uređenja za zimu od skandinavskog. Funkcionalnost i minimalizam glavna su obilježja ovog stila, a mjera i balans ključne riječi. Siva je boja koja se odlično uklapa u skandinavski stil, da li na zidovima, tapetama ili detaljima. Ali tu su plavi, pa i tirkizni akcenti na stazama, tepisima, jastucima, a ako želite romantični efekat, opredelite se za kombinaciju sive i puder roze.

Zanimljiv detalj su kožne fotelje koje djeluju malo izlizano i rustično, a opet ne suviše staro. U svaki prostor valja unijeti element inspirisan prirodom, a ne bi bilo loše napraviti oazu bez tehnoloških sredstava. I zato, probudite se u spavaćoj sobi bez televizora, tableta i telefona.

Neutralni tonovi 

Držite se bijele i neutralnih tonova. Ne samo da podsjećaju na snijeg i zimu, nego i smiruju. Možete ih razbiti detaljima u jarkim bojama, ali za pravu atmosferu snežne bajke, nemojte. Ostavite sve bijelo ili još bolje, neka sve bude u različitim nijansama, čime će se stvoriti utisak mnoštva bijelih prekrivača. Mliječno bela, krem, bež, šampanj, sve te nijanse dolaze u obzir.

Toplina 

Nekoliko je načina da unesete toplinu u dom. Kamin se podrazumijeva, on je zvijezda zimskog dekora, ali ne zaboravite sporedne “glumce”. Neka udobnost bude prioritet, ubacite jastuke, prekrivače i vještačko krzno. Sve što podiže raspoloženje dobrodošlo je u zimskom enterijeru. Mirisi su važni-nabavite svijeće sa mirisom cimeta, jabuke ili nekim drugim koji vas asocira na najhladnije godišnje doba.

Ako želite veće promjene, gledajte da u dnevnu sobu unesete kombinaciju čokolade i moke, sa nekim detaljem u jarkožutoj boji. Čokoladni dvosjed, moka zidovi i žuti tepih su dobitna kombinacija koja će učiniti da prostor izgleda toplo. Malo narandžaste boje takođe će unijeti toplinu i vedrinu u dom.

Send this to a friend