Dom

Uskršnja dekoracija stola

Priredite svojoj porodici i gostima ukusnu prazničnu trpezu, a ujedno ih očarajte kreativnim uskršnjim dekoracijama. Pored lijepo aranžirane hrane, veoma je bitno kako ćete postaviti sto.

Koristite voće, cvijeće i teme proljećne sezone. Budite sigurni da su stoni ukrasi čisti prije nego ih postavite u blizini namirnica. Napravite uskršnje dekoracije koje će dati poseban pečat prazničnom stolu.

Naručite ili napravite svježe cvijetne aranžmane. Cvijeće je simbol proljeća i Uskrsa. Postavite svježe rezano cvijeće u dekorativnim vazama. Koristite ovu jednostavnu dekoraciju kao centralnu tačku vašeg stola, a svježe latice cvijeća raspršite po stolu.

Koristite bijele ili pastelne svijeće kako bi Uskrs bio što svečaniji. Postavite veliku dekorativnu činiju na sto i popunite je svježim voćem. Rasporedite svježe zelenilo i latice cvijeća oko činije. Postavite male zeke na vrhu latica.

Obratite pažnju na stolnjak i salvete. Uskadite ih sa ostatkom vaše dekoracije. Koristite proljećne printeve, a salvete ukrasite prstenjem koje odražava proljećnu sezonu. Posuđe od porcelana je odličan izbor. Može biti u jarkim bojama sa cvijetnim motivima. Ukoliko je vaš stolnjak prošaran cvjetovima, opredijelite se za bijelo ili jednobojno posuđe.

Ne zaboravite da iznenadite vaše goste. Postavite mali poklon u svakom tanjiru na stolu. Uskršnje jaje sa inicijalima imena, ili male kesice ispunjene kandiranim bademima, voćem ili čokoladnim jajima.

Uživajte u praznicima i bogatoj prazničnoj trpezi. Prijatno!

Send this to a friend