Dom

Uz malo truda možete i vi imati najljepšu terasu u komšiluku

Uz malo truda i kreativnosti, od terase je moguće napraviti pravu oazu u centru grada.

Naravno, imajte u vidu ograničenja, poput prostora i budžeta, ali znajte da i mala terasa može izgledati fantastično.

Minimalizam, morski stil, tropski, skandinavski ili neki drugi – na vama je šta ćete izabrati. Prije nego što se opredijelite za stil, prvo razmislite šta želite, da li vam je potrebno mjesto gdje ćete objedovati dok je lijepo vreme ili prostor u kom ćete se zavaliti i opuštati nakon napornog radnog dana.

Zatim razmislite o materijalima, najpopularniji materijali za namještaj za terase su ratan, gvožđe, plastika, aluminijum i drvo. Ako vam je terasa na udaru sunčevih zraka i kiše, vodite računa da materijali koje koristite budu otporni na vodu i sunce.

Sto, stolica, biljke – već je to dovoljno da napravite svoju oazu u centru grada. Za romantične večeri dodajte svijeće, lampe i fenjere. Na zid zakačite policu na koju možete rasporediti knjige, ukrasne činije i sitnice.

Ako ste sa ljetovanja donijeli kamenčiće sa plaže, rasporedite ih u činije ili saksije za cvijeće. Ako ne znate koju boju da odaberete, žuta je uvek pravi izbor za terasu jer donosi vedrinu, svježinu i optimizam.

Pod pokrijte specijalnim pločicama koje liče na drvo ili još jednostavnije i jeftinije – stavite stazu. Možete napraviti morsku oazu tako što ćete kupiti stazu u plavoj boji, bijele stolice i nabaviti nekoliko nautičkih motiva, poput sidra. Ili, napravite tropski raj kupovinom šarenog tekstila, jastučića za stolice u jarkim bojama, a pomoći će vam i mnoštvo biljaka.

Od detalja su zanimljivi gajbica koja može da “glumi” sto, samo je išmirglajte i obojite u neku jarku boju. Drvena klupa donosi šarm i toplinu, samo na nju nabacajte mekane jastučiće.

Savet plus: Francuski balkon ne ostavlja mnogo prostora za ukrašavanje. Najlakši način da ga oplemenite je uz pomoć cvijeća, pa rasporedite raznobojne saksije sa cvijećem, najbolje da budu u živopisnim bojama.

1 Komentar na "Uz malo truda možete i vi imati najljepšu terasu u komšiluku"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend