Dom ima razloga

Za pidžamu ne koristite omekšivač, farmerke ne perite često

Možda mislite da je pranje odjeće jednostavan zadatak, ali stručnjaci se ne bi složili sa vama. Uputstva za pranje svakog odjevnog predmeta mogu se razlikovati – na primjer, jeste li znali da ne bi trebalo da koristite omekšivač prilikom pranja pidžame? Još jedna stvar koja zahtijeva vrlo specifičnu njegu su farmerke, a prema riječima stručnjaka, ako ih ne perete kako treba, mogli biste da ih uništite.

To je zato što prečesto pranje farmerki može da uzrokuje njihovo blijeđenje, kako objašnjavaju stručnjaci.

Kao opšte pravilo: Što manje perete farmerke, to bolje. Za razliku od druge odjeće, vaše farmerke ne treba da provode toliko vremena u mašini za veš. Često pranje farmerki može da promijeni njihov oblik i boju. Savjetuje se da ih stavite na hladno pranje jednom mjesečno i da tako održavate čistoću i svježinu.

Međutim, vrijedi istaći da stavljanje na potpuno pranje možda neće uvijek biti potrebno. Ako nosite farmerke aktivno nekoliko dana, biće potrebno da ih češće perete kako bi bile čiste. Međutim, ako se nose danima sa vrlo niskim nivoom aktivnosti, možete ih duže održavati i vlažnom krpom odstraniti mrlje koje se pojave između pranja i ostaviti da se osuše na vazduhu.

Da biste spriječili skupljanje ili blijeđenje, odlučite se za nježno pranje, upotrijebite hladnu vodu i deterdžent za njegu boja, posebno onaj za tamnu odjeću ako su vam farmerke plave ili crne.

Farmerke takođe okrenite naopako – to štiti vlakna sa spoljne strane farmerki od trenja i direktnog izlaganja deterdžentima, što pomaže u sprečavanju blijeđenja.

2

avatar
1000
1
1
0
 
2
So & TEKILABezok
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bezok
Gost
Bezok

“To je zato što prečesto pranje farmerki može da uzrokuje njihovo blijeđenje, kako objašnjavaju stručnjaci.”
E stvarno moraš biti stručnjak da bi ovo zaključio.

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

eto si se kvalifikovao za novu vladu. 😆

Send this to a friend