Ishrana

Kulinarski trend 2017: Crni latte sa aktivnim ugljem

Crna kafa sa aktivnim ugljem je nova moderna vrsta kafe.

Vjerovatno ste već primijetili da su najveći trendovi ove godine obojeni crnom bojom, polazeći od tjestenine i pirinča u ovoj boji ili crne limunade. Energetska pića na bazi superhrane su najveći hit ove sezone. Međutim, vrijeme je da zaboravite na matcha latte i “zlatno mlijeko” sa kurkumom. Vrijeme je za crni latte sa aktivnim ugljem, koji je već postao trend na Instagramu!

#Charcoallatte je još jedan eliskir, koji treba da posluži zdravlju i dodatnoj energiji. Ovo piće čisti tijelo od toksina zahvaljujući moćnim sastojcima koji se nalaze u crnom aditivu. Pomaže kod problema sa stomakom, a takođe odlično funkcioniše u slučaju trovanja alkoholom. Ovaj prirodni sastojak ima blagotvoran uticaj na ten.

Recept za crni latte sa aktivnim ugljem

Sastojci: 1 kapsula aktivnog uglja (dostupan u apotekama), 1/3 šolje vode, čaša bademovog mlijeka , kašičica javorovog sirupa ili meda, prstohvat vanile , prstohvat cimeta

Zagrijati mlijeko u šerpi. Aktivni ugalj u prahu pomiješati sa vodom, a zatim dobijenu crnu tečnost sipati u mlijeko i dodati zaslađivač, vanilu i cimet.

Send this to a friend