Ishrana

Lamington popsi, najljepša ledena poslastica

Sastojci:

1 kg sladoleda od vanile (može iz kesice), malo džema od jagode, 250 g crne čokolade, 200 g mliječne čokolade, 125 g kokosovog brašna

Biće vam potrebni i drveni štapići.

Priprema:

Ako koristite sladoled iz kesice prvo ga umutite i malo zaledite, ali ne potpuno. Ako koristite gotov, izvadite da odstoji bar 10 minuta, ali da se ne otopi potpuno.

Sipajte ga u veliku posudu, prospite po njemu džem od jagode i razvucite čačkalicom, tako da dobijete izgled mermernih šara, pa prebacite u podmazan četvrtasti pleh obložen pek papirom (papir neka obavezno viri izvan pleha za oko 3 cm). Izravnajte i zabodite štapiće. Odložite u zamrzivač i ostavite da stoji preko noći.

Kad sjutradan izvadite, ostavite da stoji 2 minuta prije nego što ga sa sve papirom izvadite iz pleha. Što brže, ali što preciznije sijecite kocke, tako da štapić ostane u sredini svake. Odlažite kocke na papir za pečenje i odmah ih vratite u zamrzivač na dva sata.

Čokoladu izlomite i otopite, najbolje na pari pošto ne bi trebalo da joj dodajete masnoću, pa ostavite da se prohladi 10-15 minuta.

Kokos sipajte u posudu i neka vam bude pri ruci. Kocke od sladoled smjese brzo umačite u čokoladu tako da se svuda rasporedi, a zatim uvaljajte u kokos i odmah vraćajte u zamrzivač jednu po jednu.

Za pripremu ove poslastice malo ćete se pomučiti, ali kad probate, shvatićete da zaista vrijedi.

1 Komentar na "Lamington popsi, najljepša ledena poslastica"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend